Трагедията в 10-етажния панелен блок на пловдивската улица „Димо Хаджидимов” се превърна в тема №1 едно в квартала. Съседите са шокирани от случилото се, а родителите на съпрузите са потънали в скръб.

Ради и Илияна Еневи са съпрузите, открити мъртви днес в жилището им в блок на ул. "Димо Хаджидимов". Следобед телата на двамата  бяха намерени, след като съседка повикала полиция. Тя в продължение на няколко часа чувала писъците на бебето и след като позвънила няколко пъти и никой не отворил, се обадила на 112. 

Какво разказаха техните съседи – вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

 

По телата и на двамата има прорезни и прободни рани. Разследващите ще установят кой пръв е вдигнал ножа и е нанесъл фаталния удар. Според запознати обаче жената първа е намушкала съпруга си, а след това е сложила край на живота си. Като мотив, разследващите предполагат ревност. 

Съдебен лекар е направил оглед на местопрестъплението, предстои да бъде направена и аутопсия на телата. 

Детето е дадено на бабата и дядото, които са се погрижили да него. 

Жителите на квартала не за първи път научават за подобна трагедия.  

През януари 2016 година пловдивчанинът Благой  Сапунджиев уби жена си и детето си в дома им и след това отне собствения си живот - неригистриран стар армейски пистолет "Валтер П38". Телата на 5-годишната Петя, 29-годишната й майка Йорданка и 35-годишния й баща Благой са открити в жилището, в което живеели под наем, на ул. "Асен Христофоров" в пловдивския кв. "Кючук Париж" - успоредната на "Димо Хаджидимов", където днес бяха открити темата на съпрузи. Намират ги майката на Благой и техният кум, които от сутринта безуспешно се опитвали да се свържат със семейството, след като разбрали, че той и Йорданка не са отишли на работа.



Криминалистите установиха, че съпругът е застрелял първо жена си в главата, а после и момиченцето със стар незаконен пистолет "Валтер". Основната версия, по която работи полицията е, че причина за трагедията е ревност.

Преди 5 години, в апартамент на бул. "Македония" отново в район "Южен", бяха открити 4 трупа - двама млади родители и децата им. 32-годишният военен Георги Тепавичаров, съпругата му Николина (29) и двете им деца Илия (8) и Ангел (4). Момченцата и младата жена са застреляни, докато спят. Бащата после се гръмнал сам, паднал и затиснал вратата на детската стая, е заключението на Военната прокуратура в Пловдив. 

Истинската причина за касапницата така и не излезе на бял свят. Като основен мотив за трагедията се сочат притесненията на Георги и Николина, които не успявали да обслужват банковите си кредити с месечна вноска от 3000 лв. От 2008 г. насам двамата взели три заема от общо 235 000 лв. На името на Николина се водел банков кредит от около 200 000 лв., получен чрез ипотека на семеен хотел в Чепеларе. Съпругът й имал два по-малки заема. Парите били отпуснати от три банки.