Продължава делото срещу бившия полицай Венцеслав Караджов в Окръжен съд в Пловдив днес. Той е обвинен в убийството на родителите си. Делото ще продължи три дни. 

Венцеслав Караджов е обвинен за това, че на 15 май тази година в Пловдив, предумишлено и с користна цел, е убил родителите си – Стоян и Божура Караджови. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

На този етап няма улики, които да водят към друг заподозрян за възрастните Караджови, като единствено синът им има мотив и е облагодетелстван от смъртта на възрастните хора, тъй като са имали спор за имот.

Един от основните проблеми на разследващите е, че засега липсва оръжието , с което е извършено престъплението. Никой от трите законно притежавани пистолета на Караджов  не може да бъде свързан с убийствата.  Полицаите няколко пъти претърсваха Гребната база, където се предполага, че е изхвърлено оръжието, но без резултат. 

Венцислав Караджов многократно обжалва ареста си. В съдебна зала той заяви, че  че делото срещу него е скалъпено, тъй като в икономическа полиция е работил по знакови дела, в които е открил огромни злоупотреби с еврофондове. В тях били замесени много длъжностни лица. Също така коментира, че са му иззели няколко проверки, по които той работел много активно, но остава да уточни имената на замесените фирми и длъжностни лица. Освен това Караджов се оплака от незаконните действия на ръководството на пловдивската полиция. 

Адвокатът на Караджов - Зоя Тошкова и той самият изтъкнаха множество противоречия в събраните доказателства. Всички те ще бъдат разгледани по време на процеса.