„Ако ще се раздава правосъдие с методи от ерата на Фред Флинстоун, то аз ще посрещна 60-тия си рожден ден в ареста”, заяви преди няколко месеца бившият полицай Венцислав Караджов, който е обвинен в убийството на родителите си. Очевидно няма да му се наложи да чака толкова дълго, тъй като утре той ще се изправи пред Окръжен съд Пловдив. Срещу него е повдигнато обвинение за умишленото убийство на Божурка и Цветан Караджови. Делото е насрочено за предварително изслушване на страните. 

На 17 май  2016 г. пловдивчанката Анка Петрова влиза в дома на съседите си Божурка и Цветан Караджови, тъй като в продължение на два дни безуспешно се опитва да се свърже с тях.  Когато отваря вратата на пристройката, в която живее възрастната двойка, пред очите на жената се разкрива ужасяваща гледка.  Съседите й лежат на земята в локви съсирена кръв. Анка побягва с писъци навън и звъни на 112. Минути по-късно там е пълно с полиция, а след час трима полицаи чакат синът им Венцислав пред входа на Икономическа полиция. Слагат му белезници и го отвеждат в ареста.  Божурка е простреляна пет пъти, съпругът й три пъти. Всеки от тях има по един контролен изстрел в главата. Аутопсията установява и времето на убийството- между 19 и 20 часа на 15 май. 

Венцеслав Караджов е единствен заподозрян, тъй като отношенията с майка му и баща му отдавна са излезли от нормалното русло. Родителите му са подали десетки жалби срещу него, той срещу тях също.  Обвинява ги в насилие, вади ограничителна заповед, пуска срещу баща си жалба, че се е опитал да го убие. Цветан, или както го наричат съседите Цанко, и Божурка също са се оплаквали от непрестанен тормоз от страна на сина си. Ябълката на раздора е голям имот зад болница „Каспела” на ул. „София”. В него има построена двуетажна къща и едно етажна постройка, в която живеят възрастните хора. Три дни преди убийството те печелят дело за притежанието на имота. Друго дело- за ремонта на къщата на стойност 120 000 лева, направен от Венцеслав, обаче е „замразено” и предстои да се гледа. Семейните войни на Караджови, не са тайна за никого в полицията и преди време полицаят дори е отстранен от длъжност. В компютъра му е открита папка с видеофайлове, нареча „Гадове”. Тя съдържа записи, направени с мобилен телефон на скандалите между Венци и родителите му.

Криминалистите изключват като вариант Караджови да са били нападнати с цел грабеж, тъй като от къщата не липсват пари или ценни вещи.  Преди време  е направена психиатрична  експертиза на Венцеслав, която стига до извода , че отношенията му с родителите нямат нищо общо с нормалните.

Камера в съседна къща е заснела съпругата на Венци- Каля Караджова, да влиза със Ситроен Берлинго  в гаража на къщата на ул. „София”  в часа, в който е извършено двойната убийство. Излиза 8 минути по- късно. Обвинение предполага, че Венцеслав е бил в задния отсек на товарната кола, който е без прозорци. Синът на полицая – Алекс разбива алибито, осигурено от Каля Караджова, като казва че в неделя, баща му бил излязъл от къщи и се прибрал късно вечерта. Тъщата Мария Рекина също твърди, че във фаталната нощ съпрузите са излезли заедно за да нахранят кучето, което живее в имота народителите му. Към доказателствата се добавят барутни частици открити по ръцете и дрехите на пистолета.  Бившият съдружник на Караджов  разпознава „козият крак” , с който е разбита задната врата на къщата и разказва , че Венцеслав си го е донесъл от Англия.

Един от основните проблеми на разследващите е, че засега липсва оръжието , с което е извършено престъплението. Никой от трите законно притежавани пистолета на Караджов  не може да бъде свързан с убийствата.  Полицаите няколко пъти претърсваха Гребната база, където се предполага, че е изхвърлено оръжието, но без резултат. 

Венцислав Караджов многократно обжалва ареста си. В съдебна зала той заяви, че  че делото срещу него е скалъпено, тъй като в икономическа полиция е работил по знакови дела, в които е открил огромни злоупотреби с еврофондове. В тях били замесени много длъжностни лица. Също така коментира, че са му иззели няколко проверки, по които той работел много активно, но остава да уточни имената на замесените фирми и длъжностни лица. Освен това Караджов се оплака от незаконните действия на ръководството на пловдивската полиция. 

Адвокатът на Караджов - Зоя Тошкова и той самият изтъкнаха множество противоречия в събраните доказателства. Всички те ще бъдат разгледани по време на процеса. 

Можете да проследите развитието на делото в TrafficNews.bg!