Районният съд в Пловдив наложи мярка неотклонение "подписка" на Габриела Медарова, счупила носа на 21-годишната Катя Андреева в пловдивско нощно заведение. Според магистратите няма условия танцьорката да се укрие или да извърши ново престъпление. Нямало и непоколебими доказателства за авторство на деянието 

Последните думи на Габриела преди да бъде прочетено решението на магистратите бяха "Съжалявам! Искам да се върна при родителите си, да уча и да работя".

Прокуратурата поиска постоянно задържане под стража на Габриела, а адвокатът ѝ Орлин Търновалийски риторично отвърна, че още малко и смъртна присъда ще бъде поискана за клиентката му. След решението на съда, наблюдаващият прокурор бе категоричен, че ще обжалва, тъй като има всички законови условия за арест. 

Не е правен тест за наркотици и алкохол на Габриела Медарова, след като е установено, че девойката е ударила 21-годишната Катя, вследствие на което момичето е прието в болница със счупен нос, стана ясно в кулоарите на съда. 

Адвокатът на Медарова защити тезата, че клиентката му е невинна, тъй като е ударила Катя вследствие на инцидент, т.е. без да иска.

Той разказа пред магистратите, че на момичето ѝ прилошало, отишло в тоалетната с приятеля ѝ, който я придържал. В момента на удара Габриела се опитала да се подпре на вратата на тоалетната кабинка, но залитнала и с отпусната длан ударила Катя в лицето.

Според защитата именно това се вижда и на фотоси от охранителна камера в общото санитарно помещение на заведението, в което се е разиграл случая. Ударът не бил нанесен с юмрук, а заради отпуснатото състояние дланта е нанесла такива последствия. На снимките обаче не се виждат лицата на участниците в сблъсъка. 

Габриела приемала антидепресанти, като не е ясно дали медикаментите са допринесли са физическото ѝ неразположение. Официални данни за употребата на алкохол и наркотици няма, но пък танцьорката  твърди, че е пила само две глътки за наздравица.

Вижте още: Със сълзи и белезници - Габриела се изправя пред съда, изгониха журналистите от залата СНИМКИ

Журналистите бяха допуснати в залата поне при изчитането на решението на съда, след като не бяха допуснати да присъстват по време на пледоарията на защитата и прокурора.