Стотици домакинства и търговски обекти в центъра на Пловдив остават без вода днес /четвъртък 05.04/ и утре. Причината е ремонтът на кръстовището на бул. "Руски" с "Гладстон" и в частност присъединяването на водопровода към градската инсталация.

От "ВиК" Пловдив предупреждават своите потребители, че поради извършването на ремонтната дейност по проект на Община Пловдив за планово присъединяване на водопроводи по бул."Руски", водоподаването в района на бул."Руски", ул."Преслав", ул."Гладстон" и бул. "Цар Борис III-ти Обединител" ще бъде преустановено. Освен пълната липса на вода в домовете на пловдивчани по горепосочените улици, проблеми с водоподаването ще имат и всички в близкия периметър.

По високите етажи в района на бул."Васил Априлов", ул. "Захари Стоянов", ул."Любен Каравелов" и ул."Никола Петков" водоподаването ще е нарушено за времето от 07:30 ч. до 18:30 ч. 

По план ремонтите, налагащи спирането на водата, трябва да приключват до края на работната седмица, което означава, че за почивните дни потребителите ще имат нормално водоподаване в домовете си. 

Припомняме, че ремонтните работи по кръстовището на  булевард "Руски" с улица "Гладстон" трябва да приключат до 14 април. Очаква се движението в участъка да бъде пуснато до средата на месеца.