Бюджет 2018 на Община Пловдив бе гласуван с 32 гласа „за” , 10 „против” и 3 „възрдаржали се”. Така следващите 12 месеца се очакват приходи и разходи в размер на 323, 5 милиона лева. Това е рекорден бюджет на Пловдив, като към него трябва да бъдат прибавени още около 40 милиона, които ще бъдат по различни европейски програми. Бюджетът не подкрепиха единствено формациите НФСБ, БСП и „Съюз за Пловдив”.

В хода на обсъжданията се направиха редица предложения, които в по-голямата си част бяха приети от кмета, в резултат на което рамката на бюджета се вдигна с 2.2 милиона лева допълнително, които ще отидат за реновацията на спортна зала „Дунав”. Кметът заяви, че е доволен от подкрепата за бюджета, както и от дискусията, която е била много ползотворна, тъй като са останали редица важни теми за града ни.

Той даде примери с предишни бюджетни рамки, в който има големи преходни остатъци, тъй като заложените приходи са по-малки от реалните постъпления. Така например, тази година има 40 милиона преходен остатък, който ще бъде трансфериран в бюджетът за 2018 година. Концепцията е тази година бюджетът да бъде „надут”, за да може вместо да има остатък, тези 7 или 8 милиона, които може да останат да се изразходят по различни проекти.