Дългоочакваният ремонт на Околовръстното на Пловдив най-накрая започва. Дейностите вече започнаха в участъка между Кукленско и Асеновградско. Участъкът ще бъде затворен за движение до 15 март, като от МВР са създали организация на трафика. Ремонтът обаче вероятно ще утежни трафика в града на тепетата. 

Затварят част от Околовръстното на Пловдив, започва мащабен ремонтПървият етап обхваща 2-километровата отсечка от Кукленско шосе до Асеновградско

Три за жертвите на коронавируса през последното денонощие в Пловдив. Починалите са двама мъже на 75 и 83 години и 81-годишна жена. И тримата са с придружаващи заболявания. 

66 са новите случаи в областта, а оздравелите са  71. Ето я и подробната справка от областта:

Трима с коронавирус са починали в Пловдив! Оздравелите повече от заразенитеДеца от Раковски са поставени под карантина

Постигнатото у нас обаче е много крехко, а Европа се готви за трета вълна. С този коментар здравният министър проф. Костадин Ангелов започна ежеседмичния брифинг на здравните власти у нас.

„Не искам да бъдем лекомислени, а да бъдем готови, ако тази трета вълна дойде у нас със същата сила, каквото е на запад“, каза министърът.

Здравният министър: Европа се готви за трета вълна, трябва да сме готови и ниеТрябва да бъдем много внимателни, тъй като постигнатото у нас е много крехко

Справедливо ли е отварянето на част от обектите, но не и на ресторантите? Този въпрос бе една от темите и на днешния брифинг на НОЩ. Опасно ли е да работят фитнес залите и очаква ли се нова промяна на мерките - вижте коментара на министър Ангелов: 

Защо отварят врати фитнесите, а ресторантите остават затворени?Здравният министър коментира темата

Въпреки това, министърът на образованието има готовност да върне учениците вкъщи, ако ситуацията се влоши. 170 хиляди ученици и 30 хиляди учители се върнаха тази сутрин в класните стаи. 

Вълчев: Ако ситуацията се влоши, учениците отново ще се върнат у домаРискът заради образованието си заслужава, заяви още министърът

Наред с нарастващите нови случаи на COVID-19 в страната, и останалите заболявания тръгнаха нагоре. През изминалата седмица са регистрирани общо 5 895 случая на остри заразни заболявания срещу 4 850 случая за предходната седмица. От тях 1 783 са случаите на грип и остри респираторни заболявания срещу 1 662 случая за предходната седмица. Регистрирани от началото на годината са и два случая на ку-треска.

Наред с COVID-19: И другите заразни заболявания тръгнаха нагоре, откриха втори случай на ку-треска за годинатаПрез изминалата седмица са регистрирани общо 5 895 новозаразени

Строителна пандемията е обхванала Пловдив и областта през последното тримесечие на 2020 година. Абсолютен рекорд за поне 10 години насам е отбелязан по отношение на площта на жилищните сгради, за които са издадени разрешения за строеж.

Област Пловдив излиза на първо място в България по брой нови жилища, чийто строеж се очаква да започне, както и по най-много жилищни сгради в строеж. 

Рекорд! Истинска строителна пандемия обхвана Пловдив и областтаПоследното тримесечие е най-силното за жилищно строителство от поне 10 години насам

Севдалин и Марин Боюклиеви, арестувани за убийството на бизнесмена Венцислав Младенов в Нареченски бани, днес отново застанаха пред съда. Бащата и сънът са обвинени, че в съучастие умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник. Делото продължи с разпитите на четирима свидетели. Ето какво разкриха те пред магистратите:

Убиецът от Нареченски бани под снимка на заклано прасе: Всеки, който застане на пътя ми, го чака същата участБлизки на убития Венцислав Младенов станали свидетели на скандал за пари в Нареченски бани

Делото за жестокото убийство на доц. Стефан Нейков в Пловдив отива във Върховен касационен съд. Подсъдимият Илия Стоичков бе признат за виновен за това, че на 2 юли 2018 година умишлено е умъртвил Стефан Нейков по особено мъчителен начин. Освен това, той е откраднал златен синджир от убития. Нейков бе открит мъртъв на 2 юли 2018 край Военна болница, след като е бил пребит и изнасилен с бейзболна бухалка в землището на село Оризаре. Основният мотив за убийството е връзка между жената на Илия - Иванка и Стефан, която карала част от студентското си обучение при 71-годишния доцент. 

Делото за убийството на доцента в Пловдив отива във ВКС, извършителят - с намалена присъдаАпелативните съдии също признаха за виновен Илия Стоичков

Секс запис, публикуван в социалните мрежи, е причината за мелето между две ромски фамилии в Рогош. Почти до смърт бе наръган 32-годишният Тодор Ванев, който е имал връзка с жена от другия клан.

Кървавият инцидент стана в средата на май 2020 година, когато мъж е бил намушкан в пловдивското село. Напрежението ескалирало след скандал между двама мъже от фамилиите.

Секс компромат запали войната между два ромски клана в Пловдив, завършила с опит за убийствоАвторът на видеото Филип Янков днес се изправи пред магистратите в Окръжен съд

Тийнейджър остана разочарован при опит за кражба край Пловдив. Младежът разбил кафе машина, която обаче се оказала празна. Действията му били уловени от видеокамера, а негови съграждани смятат, че това не е първата му подобна проява.

Тийнейджър разби кафе машина край Пловдив, тя се оказа празнаВандалската проява е заснета от видеокамера

Петима души са загубили живота си при пожари в Пловдив. Инцидентите са станали в рамките на по-малко от месец.  От 12 януари до 4 февруари в града под тепетата са станали пет сериозни инцидента, като починалите са самотно живеещи пловдивчани, като четирима от тях са на възраст над 72 години.

За по-малко от месец: Петима загинали при пожари в ПловдивЖертвите са предимно възрастни хора

Сред жертвите е и бивш командос от Пловдив. Красимир Терзийски е загинал при пожар снощи в дома си под тепетата. Очевидци разказват, че от съседните апартаменти започнали да гасят пожара, който обхванал част от коридора. Изпратените на мястото огнеборци едва успели да влязат в апартамента, където намерили тялото на 61-годишния пловдивчанин.

Бивш пловдивски командос загина при пожар в дома сиКрасимир Терзийски – Уеслито от години водеше отшелнически начин на живот

Българският шампион Марица (Пловдив) приключи участието си в Шампионската лига по достоен начин. Маричанки загубиха с 1:3, но отново взеха гейм на световния гранд и един от най-силните отбори в света ВакъфБанк от Турция. 

Марица пак взе гейм на световния гранд ВакъфБанк и напусна достойно Шампионската лигаМаричанки станаха единственият отбор в групата, който взе геймове на един от най-силните отбори в света

Фенове на един от пловдивските тимове се включиха в благородна кауза. Организираните привърженици на Локомотив подкрепиха кампанията за набиране на средства за лечението на Иви, която се бори с коварно заболяване. В помощ на лечението ще бъде проведен благотворителен търг с артикули на отбора. 

Вижте как можем всички ние да допринесем за каузата:

Феновете на Локомотив се включиха в благородна кампанияФенклубът на тима ще подкрепи кампанията за лечението на малката Иви