Българският шампион Марица (Пловдив) приключи участието си в Шампионската лига по достоен начин. Маричанки загубиха с 1:3, но отново взеха гейм на световния гранд и един от най-силните отбори в света ВакъфБанк от Турция. 

Лошо започна първата част за жълто-сините, които поведоха с 6:2, стигна се до 15:6, а турският гранд спечели с 25:11 първия гейм.

Във втория Марица изигра много силен гейм измъчи своя именит съперник, турският тим имаше само точка преднина - 8:7 в началото на двубоя. Постепенно туркините взеха аванс и спечелиха гейма с 25:20, но Марица остави добри впечатление в гейма.

В третата част маричанки не се предадоха и поведоха със 10:6, но ВакъфБанк успя да изравни при 16:16. Това не смути Марица и пловдивчанки поведоха с 24:22. Момичетата на Лазар Лазаров успяха да затворят гейма след 27:25 и както и в Пловдив успяха да вземат гейм на един от най-силните отбори в света. Марица стана единственият отбор в групата, който успя да вземе геймове на турския гранд.

В четвъртия гейм турският тим поведе с 6:3, стигна се до 14:7, а след 25:14 двубоят приключи.

Мирослава Паскова и Силвана Чаушева станаха най-резултатни за шампионките на България с по 15 точки, а седем точки добави Александра Миланова.

За ВакъфБанк Изабел Хаак стана най-резултатна с 24 точки.

Така Марица приключи участието си в груповата фаза на Шампионската лига с високо вдигната глава. 

Вакъфбанк спечели групата без загуба, но с два загубени гейма от Марица, а пловдивчанки завършиха последни. Все още не е ясно кой ще завърши втори в групата. По-късно днес играят домакинът ЛКС и Мюлуз.