Започва дългочакваният ремонт на Околовръстното, в участъка между Кукленско и Асеновградско. Стартът на дейностите по трасето ще започне от 9:00 часа днес. Участъкът ще бъде затворен за движение до 15 март, като от МВР са създали организация на трафика. Обходният маршрут ще е през града. 

Припомняме, че днес е даден старта на ремонт на 14 км от Околовръстния път на град Пловдив. Първият етап обхваща 2-километровата отсечка от кръстовището с Кукленско шосе до пресичането с Асеновградско шосе.

Ремонтът на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив предвижда студено рециклиране на съществуващата асфалтова настилка, усилване на пътната конструкция и полагане на нова асфалтобетонова настилка. Ще бъде подобрено на отводняването. Пътят ще е с обновени канавки. Ще се санират прилежащите съоръжения, отклонения и шлюзове. Ремонтираната отсечка ще е нова хоризонтална маркировка, стоманени предпазни огради /мантинели/ и пътни знаци. Прогнозната стойност на инвестицията е 25 млн. лв., а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.