Бившият пловдивски командос Красимир Терзийски е загинал при пожар снощи в дома си.  Около 21:40 на адреса му „Копривките 12”  пристигат пожарникари след сигнал за огън от апартамента му, който е на първия етаж.

Очевидци разказват, че от съседните апартаменти започнали да гасят пожара, който обхванал част от коридора. Изпратените на мястото огнеборци едва успели да влязат в апартамента,  където намерили тялото на 61-годишният Красимир.  

Той живееше сам в апартамента си, като от години имаше проблеми с алкохола и водеше отшелнически начин на живот. Терзийски, който е пенсиониран военен, бе познат в квартала с прякора Уеслито.   Той е бил командос, като е един от 850-те сини барети, които през 1992 година заминават на умиротворителна мисия на ООН в Камбоджа, която трябва да обезоръжи червените кхмери.

След мисията си той се развежда, а постепенно започва да има проблеми с алкохола. Той е един от стотиците мисионери, които след кървавите мисии в Афганистан, Камбоджа и други краища на света, е оставен сам да се справя с посттравматичния стрес.  

Екипът на TrafficNews изказва съболезнования на близките на Красимир Терзийски!