Севдалин и Марин Боюклиеви, арестувани за убийството на бизнесмена Венцислав Младенов в Нареченски бани, днес отново застанаха пред съда. Бащата и сънът са обвинени, че в съучастие умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник. 

Младенов имал съмнения за извършени злоупотреби от неговите съдружници и затова поставил камери в обекта. Той направил и ревизия, при която установил липсите. Вечерта на 21 март 2018 г. между него и двамата обвиняеми избухнал скандал. Севдалин и Венцислав се сбили, а в ръкопашната свада  се намесил и Марин. Побоят е бил брутален, но все пак Венцислав е бил жив, преди да бъде завлечен в задна стая на заведението, където е бил довършен чрез силни удари с  греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва.  

След това двамата поставили найлонова торба на главата на Венцислав, завързали я с въже, сетне омотали целия труп със завеса от ресторанта, а отгоре го опаковали с плътен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а след това го натикали в огромен бидон. 

Те качили на колата си опакованият труп и го изхвърлили в река Чепеларска, на около 5 километра по-нагоре от селото, в посока Смолян. След това изгорили дрехите на мъртвия и някои от своите. 

 Кое е истина? Прикрива ли Марин баща си и защо след две години сменя версията си

Днес баща и син Боюклиеви отново се изправиха пред съда. Делото продължи с разпитите на четирима свидетели.

Един от тях е най-близкият приятел на Венци. Той бил наясно с всички подробности около бизнесите на Младенов, инвестициите му в Нареченски бани и взаимоотношенията му със Севдалин Боюклиев.

„Не съм виждал никога Боюклиев, но го знам по име. Венци ми е споделял, че е изпратил най-малко 100 хиляди лева на Боюклиев за ремонта на заведението. Виждал съм бележките от Еконт, както и книгата с разходи на Венци. Той със сърце и душа се раздаваше за това заведение. Продаде имот в центъра на София, а останалите разходи покриваше от наем, който взимаше от автопаркинг”, разказа Румен Борисов.

Той е бил един от близките на бизнесмена, впрегнат в издирването му. Няколко дни преди да бъде открито тялото на Венци, зетят на последния се обадил на Румен.

„От пресконференциите научих, че Венци е открит, но мъртъв. В последствие научих имената на сочените за извършители. Намерих им профилите във Фейсбук и попаднах на нещо притеснително. Севдалин бе публикувал снимки на прасе – преди и след да бъде заколено. Под тях имаше коментар „ Всеки, който застане на пътя ми го чака същата участ”. Направих скрийншот на поста и го предадох в Девето районно в столицата”, заяви Борисов.

Днес бе представена и приета техническата експертиза на въпросната снимка.

Приятел от детските години на Венци също бе разпитан пред съда. Емил Донев е придружавал Младенов до Нареченски бани и дори е ставал свидетел на скандал между убития и Севдалин.

„Много пъти съм придружавал Венцислав, тъй като нямаше кола. Пътувайки ми сподели, че праща повече пари, от колкото струват материалите по ремонта. Съмняваше се, че Севдалин го краде. С последният се срещнахме в едно заведение в Наречен. Там се скараха точно за тези разходи. Боюклиев махна с ръка и му каза, че всичко е наред, да се успокои. Многократно съм предупреждавал Венци, че това заведение в Нареченски бани е бездънна яма. Той не ме послуша. Това му бе мечта, точно там да има ресторант. Споделял ми е, че над 100 хиляди лева е „налял” в обекта. Знам още, че Севдалин му е бил съдружник, но не знам дали е официално на хартия. Венци пращаше всеки месец по 1500 лева за концесията на заведението. Това са отделно пари от тези, които се влагаха за ресторанта. Пращал е стока, меса и други продукти”, каза Донев. Мъжът добави, че Младенов бил широко скроен човек.

„Лъчезарен, добър, услужлив. Не повишаваше тон”, каза още Емил Донев.

Венцислав Младенов многократно е нападал Боюклиеви

Коренно различно показания даде пък близък на Севдалин. По думите на Владислав Митков, Венцислав Младенов многократно е нападал баща и син Боюклиеви.

„Севдалин го познавам от 5 години. Помагал ми е с работа, аз на него с пари. Севдалин от нулата започна с възстановяването на изгорялото заведение. Сам работеше, понякога се включваше синът му. Съдружник му бе Венци. Цяло село знаехме, че той и Севдалин се караха заради пари. Младенов обвиняваше Боюклиев, че го краде. Биеше го, както и Марин. Цяло село говореше”, каза Владислав Митков.

В края на заседанието днес думата бе дадена на Севдалин Боюклиев, по негово желание. Той даде частични обяснения около твърденията на свидетелите за вложените финансови средства от страна на Венцислав Младенов.

„Не съм получавал пари на ръка от Венци. Превеждаше ми ги по Еконт и Изи пей. Не съм получил повече от 30 хиляди лева, за изпълнение на проекта”, каза Севдалин.

Процесът бе отложен за 18 февруари. Тогава ще бъде разпитан и последния свидетел, а след това може да се престъпи към финал на делото. 

Видеозапис показва боя преди убийството на Венцислав Младенов в Наречен