Секс запис, публикуван в социалните мрежи, е причината за мелето между две ромски фамилии в Рогош. Почти до смърт бе наръган 32-годишният Тодор Ванев, който е имал връзка с жена от другия клан.

Както TraffiсNews разказа, кървавият инцидент стана в средата на май 2020 година. Мъж бе намушкан в пловдивското село Рогош. До инцидента се стигна след скандал между двама мъже от различни ромски фамилии. По-възрастният извади нож и намушка другия. Пострадалият бе с 4 прободни рани.

Единствено намесата на лекарите и осъществената оперативна интервенция предотвратили настъпването на смъртта на 32-годишния.

Обвинения за мъжа, опитал да убие съсед край Пловдив57-годишният наръгал 4 пъти пострадалия

Извършителят Филип Янков днес се изправи пред магистратите в Окръжен съд. 57-годишният мъж е с повдигнато обвинение за опит за предумишлено убийство.

Янков обитавал къща със семейството си в Рогош. В съседни домове живеели представители на фамилията на 32-годишния Ванев. Между двете семейства възниквали скандали и конфликти, придружавани със закани. Причината се оказали секс записи, публикувани в социалните мрежи, научи наш репортер.

По време на разпоредителното заседание Янков отказа да признае вина. Той чрез своя адвокат пожелаха делото да се гледа по общия ред с разпита на всички свидетели. Оказа се, че голяма част от очевидците са роднини на Ванев или Янков.

„Свидетелите са били разпитвани самостоятелно, като те са близки и на двете страни. Между фамилиите има вражда и всеки един има своята версия. При първоначалния разпит част от очевидците, тези от клана на Ванев, са дали коренно противоположни показания. При втория разпит обаче версиите са били уеднаквени”, каза в съдебна зала защитникът на Филип – адвокат Стоян Янков.

По време на заседанието Ванев предяви граждански иск за 200 хиляди лева обезщетение и поиска да се конституира като частен обвинител. Адвокат Иван Шишков, който представлява Тодор, представи две епикризи от Центъра за психично здраве, както и 4 болнични листове за извършените операции на клиента му.

В крайна сметка обаче председателят на съдебния състав прекрати процеса и върна делото на прокуратурата. Причината за това са допуснати съществени, но отстраними грешки. Става дума за липса на конкретни данни относно правната квалификация. Освен това липсва и конкретика за намушкванията, както и за извършените операции.

Филип Янков отново ще застане пред съда, а делото отново ще започне от фаза „разпоредително заседание”.

Намушкаха млад мъж в пловдивско село