"Вече съм свободен!". Това заяви на брифинг в Министерски съвет Желяз Андреев, за когото имаше искане от САЩ да бъде екстрадиран заради работата му за фирма, която нарушила ембаргото за търговия със Сирия. Българинът беше обявен и за издирване с червена бюлетина от Интерпол. 

Пред повиканите да чуят благодарностите на Андреев журналисти той изрично изтъкна заслугата на премиера Борисов и на главния прокурор Сотир Цацаров за благоприятната развръзка. „Червената бюлетина е свалена директно от Интерпол-Вашингтон. Вече съм свободен човек. Благодарение на преговорите, които са водени“, каза 29-годишният българин.

По думите му това е най-хубавата новина за него от доста време. Андреев уточни, че е получил официален документ за свалянето на червената бюлетина и затова е дошъл в сградата на Министерския съвет.

 „За пореден път искам да благодаря на приятелката ми, на семейството ми, на институциите, на г-н Цацаров, на г-н Борисов за положените усилия. Благодаря и на обществото, че бе така силно и ме подкрепеше“, каза той.
 
Премиерът също се похвали за добрата новина в своя профил във Фейсбук.

 "Червената бюлетина на Желяз Андреев и на неговите колеги са свалени от Интерпол и те вече са свободни хора. Благодаря на главния прокурор Сотир Цацаров, на МВР и на всички колеги и институции, на българското общество, които помогнаха Желяз и другите младежи да не бъдат задържани и екстрадирани в САЩ", написа Борисов и пусна снимки как се прегръща с Андреев.