БСП е в криза. За това призна днес лидерът на партията на европейските социалисти Сергей Станишев по време на форум на левицата в Пловдив, на който се коментираха предстоящите местни избори. Станишев заяви, че столетницата трябва да се реформира. Конкретика за коалиционната политика на БСП се очаква да има около месец май, но говоренето против ГЕРБ няма да бъде основен ресурс за предстоящите местни избори, уточниха социалистите.

„Това, че сме в опозиция, е възможност за БСП да се поучи от стари грешки и да набележи нов път, защото имаме основание, а на ГЕРБ им свалям шапка – една година в опозиция и една лоша дума не казаха за себе си, а ние често сами се самоубиваме.”, заяви на пресконференция пред журналисти Сергей Станишев.

Ръководството на БСП се събра в Пловдив, за да стегне редиците за предстоящите местни избори. Според Станишев, въпреки че БСП е в криза, тя има шанс да се реформира до местния вот.

„Никакъв сценарий не е гарантиран завинаги, че БСП ще е втора политическа сила, всичко е в наши ръце, но ако си извлечем поуките от миналото и от това какво е състоянието за страната и предложим решения на хората”, заяви още лидерът на ПЕС.
Сергей Станишев няма намерение да се кандидатира за презитенстския вот у нас, но подчерта, че забелязва променено поведение при премиера Бойко Борисов.

„За президентските избори има един фактор „време”, който никой не го отчита, но поведението на Борисов е променено – това не е Борисов през 2007-2009 година, това ме навежда на мисълта, че тази роля много повече подхожда за другата позиция, отколкото на министър-председател, който също не означава по никакъв начин, че той ще бъде кандидатът на ГЕРБ”, каза още Станишев.

Според ръководството на левицата, АБВ не е заплаха за разделение в БСП. Начините за спечелването на местните избори БСП ще дискутират и в неделя в Пловдив.

 

TrafficNews.bg