Изоставеният от майка си Мехмед ще бъде настанен в приемно семейство. Това разказа за TrafficNews.bg Надя Танева, директор на Социално подпомагане – Пловдив. Момченцето все още е в Детската клиника в УМБАЛ „Свети Георги”. То е в добро здравословно състояние и веднага след Великденските празници може да бъде изписано.

Детето обаче няма да се върне при родителите си, тъй като майка му няма както желание, така и възможност да се грижи за него. Що се отнася до бащата – Григор не е припознал Мехмед и няма законови права да претендира за попечителство.

Мехмед е роден на 28 декември 2018 година в Пловдив. Майка му Галя е от с. Обручище, Стара Загора, а баща му Григор от Аджисана в Пловдив. Галя има още едно дете на 4-5 години, което е изоставила. 

„Мярката, която ще предприемем, е приемно семейство. На 30 април детето ще бъде изписано от лечебното заведение. Бабата на Мехмед и майка на Галя твърди, че дъщеря й няма капацитет да се грижи за децата си. Самата тя отглежда другото й 5-годишно дете. Трябва бащата да припознае детето и тогава може да заяви, пред Закрила на детето, че иска да го отглежда. Той има трима братя и четири сестри”, заяви Танева пред наш репортер.

Както TrafficNews.bg съобщи, 26-годишната Галя е оставила детето поради финансови причини. Тя решила да избяга в родното си село, след като изоставила Мехмед, но преди това се върнала да види дали детето е там. Побягнала, след като видяла полиция на мястото. Това стана ясно по време на извънреден брифинг на прокуратурата и полицията в Пловдив. 

След като полицията разпространи снимката на бебето, вчера в Четвърто районно се е появил гражданин, който е разпознал детето от репортажи в медиите, обясни директорът на ОД МВР - Пловдив Атанас Илкова. Той обясни, че родителите живеят по адрес в Аджисан махала, а вчера бащата е открит в Кричим. Дядото на Мехмед не го бил виждал няколко дни. 

Галя изоставила бебето си заради недоимък, заработва като просякиня на Централна гараЗасега Мехмед ще бъде даден на приемно семейство

Майката на изоставеното бебе в Пловдив се отказала и от първото си детеСпоред жителите на махалата родителите на малкия Мохамед били наркозависими