Изоставеното бебе на Централна гара в Пловдив, чиято съдба прикова вниманието на много хора, е второто, което майката зарязва, научи TrafficNews. Галя е от Стара Загора и вече има едно дете на 5-6 години. Тя го изоставила и в момента грижите на първородното се осъществяват от баба му.

Бащата – 28-годишният Григор Анев е от пловдивската  Аджасан махала. Той работел в Швейцария, а с Галя се запознава преди по-малко от две години. Заживели заедно в дома на младия мъж, а след няколко месеца Галя забременява.

Според жителите на махалата и двамата били наркозависими. Свекървата на Галя също живеела с двойката, но не харесвала Галя и не желаела да й помага в отглеждането на бебето.  Преди два месеца семейството се изнесло на квартира в град Кричим.

„Нямаха пари, взимаха наркотици и двамата и това най-вероятно ги е подтикнало да оставят бебето. Тя се появи един ден с Григор и остана при него. Едва се справяха и живееха само в една стая. Това не й е единствено дете, оставила е момченцето си, което е на 5-6 години в Стара Загора”, заяви съседка на Григор, която го познава от дете.

По думите й обаче, 28-годишният мъж полагал грижи за детенцето.

По информация на TrafficNews.bg, Григор не е знаел, че Галя е оставила детето им. Виждайки снимките на малкия Мохамед  по медиите, сам се е свързал с полицията. Той е искал да се грижи за бебето, но не такива са били мераците на половинката му.

Днес Галя е била задържана в родния си град Стара Загора и предадена на пловдивската полиция.

Очкавайте подробности! 

Арестуваха и майката на изоставеното бебе в ПловдивЖената цяла нощ се е укривала