Бездомният пенсионер, който бе забелязан да обитава беседката до Слънчевия часовник в Северния парк в столицата, вече има подслон. Както TrafficNews сигнализира, Димитър бе останал на улицата след кредит. Няма жена и деца, нито близи, при които да се настани.

„Димитър има до себе си само няколко малки бутилки с недопита вода. Отказва пари, защото няма сили да отиде дори до някой магазин извън парка. Казва, че за последно е приемал храна преди 3 дни и в момента няма никакви сили за да ходи, чувства се напълно изтощен. След настоятелен разпит от наша страна за това от какво има нужда, единственото за което моли е - някаква лятна тениска или риза”, разказа наш читател.

Български пенсионер бедства на беседка в парк - моли за храна и лятна блузаДимитър има зад гърба си 32 години стаж, останал без дом преди 20 години след кредит

Историята на пенсионера трогна хиляди българи в социалните мрежи и те започнаха да търсят място, където той да има покрив над главата си, храна и вода. Институциите също реагираха светкавично и мъжът бе приет в болница за лечение.

„Уважаеми дами и господа, искам да ви благодаря за сигнала, животът на човека е извън опасност. С огромната помощ на  Минка Йовчева, директор Дирекция Социални услуги Столична община, господинът бе прегледан от лекари, назначена е терапия, взема лекарства и е настанен в Център за настаняване”, съобщи в социалните мрежи Драгомир Иванов - социален работник в отдел „Хора с увреждания и социални услуги" от дирекция „Социално подпомагане".