Подготовката на проект за цялостен ремонт на Лятното кино в Стамболийски ще стартира през идната седмица. В понеделник съоръжението ще бъде посетено от проектантски екип, след като по-рано тази седмица, то бе обходено от представители на градската администрация. Ще бъдат ремонтирани из основи билетното гише пред киното, сцената и фасадата. 

На самата сцена ще бъде положена подходяща настилка, подходяща за танцови и музикални спектакли. За артистите ще бъдат изградени две съблекални, като ще има обособени места за прожектори и два пулта за осветление и озвучаване на събитията. Към сградата предстои да бъдат изградени и тоалетни. Ще бъдат сменени и седалките за посетителите. 

Припомняме, че сградата на Лятното кино бе придобита от община Стамболийски в средата на миналата година. Администрацията закупи имота от предишния собственик, който наддавал за него на търг. Дотам се стигнало, след като дългогодишният стопанин на сградата затънал в дългове, а имуществото му било разпродадено от ЧСИ. Цената на съоръжението, което от години не е изпълнявало функцията на кино, бе 14 500 лв. Екипи на местното предприятие БКС вече са разчистили бурените и боклуците, в които бе потънало занемареното здание. 

Очаква се изготвянето на проекта да отнеме около 20 дни. Тепърва предстои да бъде изчислена сумата, необходима за ремонта. След това ще бъде пусната и обществена поръчка за избор на изпълнител, кометира кметът на общината Георги Мараджиев. Той постави и амбициозен срок, в който лятното кино да започне да функционира: Ако успеем да открием киното до септември, ще бъда щастлив не само аз, но и смятам, че ще са щастливи всички жители на общината, загатна кметът.