Строителството на новия мултифункционален комплекс на Пловдив върху старата зала „Дунав” се очаква да започне през юли. В момента съоръжението се проектира, след като градските власти подписаха договор с  местната компания „Пирс –Д” ООД на предприемача Ботко Михайлов. Въпреки че фирмата бе класирана на второ място, тя взе поръчката, тъй като първата компания се е отказала.

Победител в поръчката бе  консорциум  с регистрация в Кърджали. Обединението бе между две фирми – кърджалийска и пловдивска, и носеше названието ДЗЗД „Пловдив за спорта 2018”.  В него водещата компания е „Меаца” ЕООД, а другата е  „Инфинит Енърджи” ООД , която е регистрирана в Пловдив.

„Пирс – Д” ще вземе 4,2 млн. лева за съоръжението, като в бюджета за тази година има 1,5 млн. лева за първия етап.

Близък до Домусчиев се отказа да строи новата спортна зала в Пловдив, вдига я местен бизнесменМултифункционалният комплекс за 4,2 млн. лева ще се намира върху старата зала „Дунав”

Проектът предвижда направата на  комплекс с две тела с две зали, едната с височина от 5 метра, а другата 13,5 метра. Те ще бъдат с топла връзка, като ще имат всички необходими помещения за провеждане на спортни мероприятия.Сред спортовете, които ще могат да се практикуват са волейбол, футбол, художествена гимнастика, спортна аеробика, различни видове танци и спортове. На игрищата отвън ще се практикува и футбол и тенис.

Това е поредната спортна зала, която ще се строи в Пловдив. В момента градът разполага с „Колодрума”,който на практика пустее откъм събития. За сметка на това в частната зала СИЛА почти ежедневно има различен вид събития, концерти и мероприятия. Работещи са още залата на ПУ-то, зала Строител и зала Олимпиада.

За разлика от спортните зали, в Пловдив продължава да няма нито един модерен стадион. Община Пловдив на практика прехвърли топката към държавата, с надеждата правителството да построи градския стадион за голям форум. Всички процедури засега там са спрени от страна на Общината.

Така надеждата е три футболни клуба – Ботев, Локомотив и Спартак да направят реконструкциите на своите стадиони. Собственикът на „канарчетата” Георги Самуилов заяви, че през септември се очаква реалния старт на Колежа, а в момента е пусната концесията на Лаута. Очаква се скоро да бъде гласувана и концесията на „гладиаторите” .

Модерен стадион, нов мост над Марица и жп естакада – ще се изсипят ли над 300 млн. лева в Пловдив?Обновяването на зоната около Гребната база става приоритетно за държавата, ако искаме голям футболен форум