13 души в две стаи – така изглежда семейството на 9-годишния Мустафа, чиято история разчувства цялата страна. Детето лежи в пловдивската болница и от месец и половина не е виждало нито майка си, нито своите близки. След призив във „Фейсбук“, за часове бяха събрани повече от достатъчно дрехи за момчето.

То живее съвсем скромно. Стаичките са чисти, но се усеща миризмата на домашни животни, предаде БТВ. Баня няма, а тоалетната е на двора, разказват те.

Майката на Мустафа е 21-годишна. Той е най-голямото от четирите ѝ деца – има още две братчета и сестричка. От две години тя живее в Кърджали с друг мъж.

За децата се грижи баща ѝ – Сабри Хасан. „От малки ги гледам, купувам им каквото мога, деца не се изхвърлят“, казва той. В къщата живеят и другите деца на Сабри.

Той не знае защо дъщеря му повече от месец не е посещавала болното си момченце. „Като има друг мъж, тъй става, казва мъжът.

От вчера сестричката и братчетата на Мустафа са настанени в защитено жилище в Кърджали.

Сабри казва, че му е много мъчно за децата и се заканва да започне да гледа тютюн, за да може да си ги върне. Дори е намислил да построи баня, за да се чувстват по-комфортно.

Семейството на Мустафа
За 9-годишния си внук той говори с болка в гласа. Казва, че се чуват по телефона и обещава до 10 – 15 дни да отиде да го види. „Имам пари, ама имам ток да плащам, вода, на децата дрехи трябват нови“.

Мустафа ще остане за лечение поне до края на година. След това социалните трябва да решат дали момченцето да постъпи в приемно семейство.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg