Майката на малкия Мустафа, чиято история трогна десетки пловдивчани, живее в Кърджали, научи TrafficNews.bg. Тя е на 21 години и в момента съжителства с нов мъж. Те не желаят да се грижат за нито едно от децата на жената. Мустафа е най-голямото й дете. Тя го ражда едва на 12 години, като оттогава почти всяка година ражда по едно дете. В момента най-малкото е едва на 4 месеца и е дадено за осиновяване.

Оказва се, че за децата в момента се грижи бабата на Мустафа, която е на 37 години. Тя има общо 8 деца, като най-малкото й е две години по-голямо от Мустафа.

Семейството на детето едва говори български език, както и самото то. Те са с турски произход от крумовградско село.

Пред репортер на TrafficNews.bg директорът на социално подпомагане Пловдив разказва, че едва тази сутрин е бил подаден сигнала за Мустафа и веднага е сформирана група, която да направи проверка по случая. Сезирани са службите в Кърджали и Крумовград, които заедно с дирекция Пловдив координират действията си по проверка на случая.

Според Танева семейството на Мустафа не се е отказало от него. В момента те нямат финансова възможност да дойдат да видят малчугана, но са обещали при първа възможност да го направят.

Детето е постъпило за първи път в болницата миналата година. По време на коледните празници то е било пуснато за няколко дни вкъщи, но повече не се върнали с майка му. През юни обаче отново се появяват, след като детето получава криза. Тогава за него се е грижила майка му. След като си тръгва, грижите за Мустафа поема баба му, която обаче има още деца, които да гледа, и тя също си тръгва.

Детето ще остане в детската клиника в УМБАЛ „Свети Георги” още 6 месеца за лечение.

Още по случая може да видите ТУК

TrafficNews.bg