Фирмата, собственик на буса, който катастрофира в Румъния, няма лиценз за пътнически превози, а само за товарни, става ясно от данни на транспортното министерство.  

Фирмата превозвач е от Търговище. Управителят й обясни, че 8-те души вече са върнати в страната. Той не даде подробности накъде са пътували, колко са били водачите, както и спазени ли са всички изисквания, информира  bTV.

Министерството на транспорта също започва проверка по случая, от която трябва да стане ясно, дали фирмата работи с изрядни документи или има данни за нерегламентирани превози.

Полицията е започнала разследване.

Както БЛИЦ съобщи, български граждани пострадаха при инцидент с бус в Румъния. Произшествието е станало на магистрала в близост до Тимишоара. В буса са били 10 българи. На 8 от пострадалите е оказана помощна място. Двама са откарани в болница, но без опасност за живота или сериозни контузии. Те трябва да бъдат изписани утре.

Това не е първият подобен инцидент. Преди две години два буса, превозващи българи, катастрофираха в Унгария. Те са пътували от Германия и Холандия за страната ни. Една жена почина, а други 13 наши сънародници пострадаха. През април 2015-та микробус, превозващ българи, катастрофира в Бавария. 9 души бяха ранени, седем от тях са в тежко състояние.