Пловдивският лихвар, раздал 6 млн. лева заеми, остава в ареста, реши Окръжният съд под тепетата. Според съдия Евстатиева Владимир Петров има реална опасност да извърши друго престъпление, както и да въздейства на свидетелите, защото те са негови длъжници.

По време на заседанието стана ясно, че доказателствата срещу него са открити заложени десетки коли, нотариални актове, както и  копия от лични карти, записни заповеди и учредени ипотеки. Клиентите на мъжа били над 250.

В обвинителния акт е записано, че Петров е давал 20 години незаконни заеми срещу лихви, като общата сума е 6 млн. лева, а хората, които са се възползвали от кредитите са 240 души. Мъжът е натрупал 1 млн. лева от лихвите, като с тях е купувал апартаменти в Пловдив и София

Прокурорът по делото разказа, че сигналът срещу Петров е бил подаден от небезизвестния Крум Стоянов. Мъжът, който неведнъж е заставал на подсъдимата скамейка за измами заедно с адвокат Мария Делова, се е възползвал от услугите на Петров.

Стоянов е взел пари назаем от лихваря, но не използвал борча си. В резултат на това лихварят взел автомобила на Стоянов, а след това последвал и сигнал от него към прокуратурата.

Пловдивският лихвар Владимир Петров раздал 6 млн. лева заеми през последните 20 годиниДоведоха с белезници мъжа, който давал незаконно кредити на 240 души