Д-р Красимир Вальов вече не  е директор на КОЦ Пловдив, след като общинските съветници гласуваха с 34 гласа "за", 11 "против" и 4-ма "въздържали се". Абсолютно всички съветници от ГЕРБ подкрепиха предложението на директора, който сутринта бе депозирал своята оставка поради здравословни причини. По предложение на Вальов временно изпълняващ директор бе назначена проф. Мариана Янева.

Преди самото гласуване се разрази горещ дебат между съветниците дали трябва или не да приемат оставката на досегашния шеф на Онкото. В дискусията обаче участие не взе нито един общински съветник от ГЕРБ. От една страна бяха съветниците от ДСБ и Георги Колев от земеделците , а от другата - общинарите от Патриотичния фронт.

Според Илко Илиев ОбС трябва да покаже отпор на случващото се в КОЦ Пловдив и да не приема оставката на д-р Вальов. Георги Колев обаче изтъкна, че най-важното е здравето и животът на директора, върху когото бе оказан безпрецедентен натиск от цялата държава, като с мъжката си постъпка той е осигурил спокойствието както на лекарите, така и на дейността в лечебното заведение.

Камен Шишманов изрази обаче друго мнение. Той припомни, че снощи премиерът Борисов имал изказване по медиите, в което казал, че ако съветниците  на ГЕРБ не гласуват за смяната, той ще свали политическото си доверие от тях. Според съветника от ВМРО с оставката на д-р Вальов от тази сутрин се е получила ситуацията, при която и вълкът е сит, и агнето цяло.

Иван Тотев заяви в кулоарите на ОбС, че тази сутрин е разбрал за оставката на д-р Вальов, с когото с е виждал през целия си живот три пъти.  А какво е било политическото решение на ГЕРБ Пловдив преди депозираната оставка, кметът отсече: „Никога няма да разберете”.

По време на заседанието градоначалникът заяви, че постъпката на д-р Вальов е изключително мъжка и въпреки че тази сутрин си е записал неговия телефон, той няма да го остави на улицата.

Тотев каза, че по принцип страни от темата КОЦ Пловдив, тъй като имал вътрешно чувство, което го спирало, и не искал даже да ходи там. Днес градоначалникът изтъкна, че разбира колко е трудно да си пловдивски кмет.

Още по темата - в новините на ТРАФИК ТВ:

TrafficNews.bg