Общината Пловдив ще дари 76 декара на Локомотив Пловдив,  за да може тимът да изгради спортна и жилищна инфраструктура, стана ясно след срещата между кмета Иван Тотев и собственика на  тима Христо Крушарски.

На срещата присъстваха още заместник-кмета Георги Титюков, председателя на съвета на директорите Румен Руйчев, почетния президент Христо Бонев и административния директор Атанас Узунов.

Христо Крушарски заяви, че предстои да внесе четири искания в Община Пловдив. Едното е за безвъзмездно ползване на стадион „Локомотив", другото е Общината да дари, тъй наречения хотел, който е една недосторена сграда на акционерното дружество. Последните предложения са Община Пловдив да дари два терена, единият  - 53 дка за разполагане на модерна тренировъчна база, а другият - от 23 дка с възможности за застрояване на жилищно строителство.

Даренията стават  с решение на Общинския съвет, като се изисква мнозинство от 39 гласа „За", уточни Георги Титюков. Той обясни, че идеята е Община Пловдив да подпомогне развитието на футбола в Пловдив, да има къде децата на „Локомотив" да тренират, да има стадион, който да отговаря на всички изисквания на УЕФА, за да има сериозна конкуренция и пловдивските отбори да се намесят и в тази надпревара.

„Предстои проектирането на стадион „Лаута" за 4-та категория", сподели Христо Крушарски и подчерта, че до два месеца проектът ще е готов. Инвестициите само за стадиона ще са около 12 милиона лева, а за базите, съответно спортна и жилищна част - около 30 милиона лева.

Още новини ТУК

TNS.bg