Кметът Иван Тотев и зам.-председателят на Общинския съвет си стиснаха ръцете в кулоарите на местния парламент по време на днешната сесия. И двамата заявиха, че никой не се сърди на другия или пък е дължал някакви извинения. Темата е затворена, изяснихме нещата, казаха и двамата в един тон.  Преди това съпартиецът на Евелин Парасков  Дани Каназирева изчете декларация в залата на Общинския съвет, с която призова кмета и администрацията му да бъдат по-възприемчиви към чуждото мнение, като го зачитат и се вслушат в него.

Припомняме, че по време на пресконференция за отварянето на новия паркинг в район "Централен" градоначалникът използва доста остър език, наричайки Парасков "малоумник". 

Евелин Парасков отвърна на обидата на кмета: С това ли ще ви запомним, г-н Тотев?Кръговото на водната палата предизвика лавина от остри реакции

Скандалът, предизвикал използването на обидната квалификация, избухна заради спорното кръговото кръстовище на Водната палата и по-точно по отношение на неговите ценови параметри. Парасков разкритикува кръстовището, което според него е нефункционално и отсъди, че за него за пропилени 1 милион лева, а за 2 милиона щеше да се осъществи първоначално замисления пробив - проектът на две нива. 

Зам.-председателят на местния парламент и кметът Иван Тотев си размениха остри реплики във фейсбук, а конфликтът прерасна и в публично разкритикуване пред медиите. Повече от словесния дуел - четете ТУК.