Знаковите обекти в Пловдив са много щекотлива тема. За пореден път спорното кръгово кръстовище на Водната палата разбуни духовете сред родния политически елит. Вчера зам.-председател на Общинския съвет от групата на Съюз за Пловдив Евелин Парасков отново хвърли камъни в градината на градоначалника Иван Тотев и водената от него политика, като този път повод станаха финансовите параметри на кръговото на Водната палата.

Той написа под пост във фейсбук група за обсъждане на пловдивски проблеми, че колелото струва 1 милион лева. Кметът се включи в словесния дуел в социалните мрежи /конфликтния писмен диалог можете да изчетете по-долу/, но на пресконференция днес изяви яростна позиция по отношение на създалия се спор.

"Знаковите обекти, мащабните проекти, винаги са съпътствани от трудности и са удобни за политическо говорене. Вчера в една фейсбук група Евелин Парасков написал, че колелото на Водната палата струва 1 милион лева. Само малоумен човек... трябва да си пълен малоумник, за да смяташ, че това колелото струва 1 милион лева. Обаче е много лесно за говорене, много е добре - хората, които не са в темата, започват да вярват", посочи Тотев. 

В обществената поръчката за ремонта бе включено освен изграждането на самото кръгово кръстовище на Водната палата, така и цялата реконструкция и преасфалтиране на бул. "Цар Борис Трети" от кръстовището с бул. "Шести септември" до  бул. "Марица - юг". С част от парите беше ремонтирана и цялата прилежаща пешеходна инфраструктура - тротоари, обезопасителни колчета и т.н. - от Баня старинна до Водната палата, беше изграден и фонтанът в кръговото кръстовище. 

"Между 30 и 50 хиляди лева струваше кръговото, но е много лесно да плюеш и да не носиш никаква отговорност, да вменяваш някакви вини, да пишеш във фейсбук - тоя такъв, ония такъв – кеф! Заставаш на Общински съвет, говориш глупости и пак не носиш никаква отговорност. Мисля, че на хората им писна от претоплените манджи", гневи се Тотев. 

Междувременно фонтанът на кръговото кръстовище до Водната палата вече работи, а около него цъфти и зеленее оформената с цветя и храсти цветна фигура. Задръстванията в периметъра обаче продължават да са огромни, а това дава повод на хиляди пловдивчани да считат за неуместно инфраструктурно решение кръговото кръстовище там. 

Вижте отвореното писмо, което Евелин Парасков разпрати до медиите в отговор на обидната квалификация, отправена му от Иван Тотев - ТУК!

Евелин Парасков отвърна на обидата на кмета: С това ли ще ви запомним, г-н Тотев?Кръговото на водната палата предизвика лавина от остри реакции