„Демократична България” стана първата политическа формация, която влезе в метавселената.Но не в онази, за която целият свят говори, а собствена микрометавселена, в която те могат да бъдат каквито си искат, но всички други не са добре дошли, ако не споделят тяхното мнение.

Независимо дали става въпрос за граждани, бизнесмени, министри, журналисти или други – никой няма право да им казва кое е правилно, законно и целесъобразно. В метавселената на ДБ тържествува само една истина – тяхната.

Понякога обаче единният , универсален и потапящ виртуален свят на дясното обединение в Пловдив се сблъска челно със скучния физически свят. Сблъсъкът този път стана заради едни ПУП-ове във физическия свят – кой може да строи, кой не може, как се променят те и какво е то ОУП и екологична оценка.

Отново във физическия свят излязоха стотици строители пред областна управа, а камиони блокираха града. Дойде и лично регионалният министър Гроздан Караджов, за да внесе яснота, тъй като две писма се развяваха от двете страни на казуса – едното от Общината, другото от ДБ. И двете с подписи на ръководството на МРРБ.

След брифинга с областния управител Йордан Иванов от ДБ, министър Караджов излезе пред протестиращите и заяви:

„Извиняваме се, че ви създаваме тревоги.  Не трябва да случват подобни неща, но когато се случват - хората се събират, сядат на една маса и говорят какви са проблемите. Ние не можем да тълкуваме ЗУТ. С едно писмо министърът не може да забрани на една община да процедира своите ПУП-ове.Никога не сме имали подобни намерения. Имахме едно запитване, а след това и друго, което поясняваме процедурата. Законът ще се спазва, извинявайте за недоразумението”, бяха точните думи на министър Караджов в Пловдив.

Прекратиха протеста на строителите в Пловдив, министър Караджов се извини за недоразумениетоСобственикът на "ПИМК" оттегли искането на оставките на областния управител и министър Караджов

Само че преведено от физическия свят към метавселената на ДБ-то, думите му добиха друг вид:

“Mинистър Караджов дойде в Пловдив и какво постигна? Каза едно практически непроменящо нищо по отношение процедурите за ПУП-овете, които областният управител върна за обсъждане в Общинския съвет и за предстоящите нови решения на всяка сесия. Не отмени писмения си отговор на общинските съветници от „Демократична България“, от който става ясно, че поради върната екооценка допускането на ПУП-овете не отговаря на изискванията на закона. Успокои строителите, които не разбраха, че нищо от посещението му и изявлението му не се променя. Остави Пловдив в същата ситуация, отпреди посещението му”, пише страницата на Meta( Фейсбук) на  „Демократична България”.

Без вина Гроздан Караджов се извини на строителите, но кой предизвика хаоса в Пловдив?Групата на ДБ са поставили непълни въпроси на регионалния министър и така се стигнало до блокажа на ПУП-овете

С други думи формацията в Пловдив казва през мета-та на Зукърбърг какво е искал да каже министър Караджов и това не е нещото, което е казал и повторил, а дори и потретил.  

Отдолу има един-единствен коментар на друг от основателите на метавселенатана ДБ – дентистът и общински съветник д-р Веселка Христамян, която прави метатрактовка на казаното от министъра.

„Министър Караджов обяснява хипотезата на създаване на нови ПУП-ове. Дали не е разбрал, че се пита не за изграждане на нови, а за промяна на вече съществуващи такива и при тях се налага да се спазва екологичната оценка на предстоящия ОУП? И Общ.съвет няма материална компетентност”.

Иначе казано освен, че от ДБ казват, че министър Караджов не казва, това което казва, те се съмняват, че той е чул и това, което е чул.

Метавселените, които се разработват, позволяват изключителни възможности, отвъд и най-смелите ни представи.

Нещо повече, те ще пазят наши копия към определени моменти и можем на мига да се върнем към тях. Т.е. ако сме напълнели в метавселената, може с едно щракване да си върнем бекъпа отпреди 3 месеца.

Така и ДБ-то стартираха бекъпа на министър Караджов в деня, в който той изпрати първото писмо до тях. За тях той е истинският министър Караджов, който тълкува закона, вторият – е грешка, която трябва да бъде изтрита от метавселената на ДБ. Утре, когато се прегласуват ПУП-овете пък ще бъде показано писмото на  министър Караджов от „Версия 1.0”, защото само той споделя абсолютната истина – тази на ДБ в Пловдив.

Всичко по казуса в линковте:

Без консенсус между властта и бизнеса! Задават се големи протести в Пловдив

Илиян Филипов: Спира се развитието на Пловдив, защото Данчо Иванов иска да е кмет, но няма да стане

Община Пловдив контра на областния: Вкарва за прегласуване върнатите ПУП-ове

Областният управител върна 12 нови ПУП-а! Задава ли се война между строителния бранш и властта?

Параграф 22 в Пловдив за строителството – бизнесът вече губи търпение към новата власт