Последните данни за разпространението на коронавируса в България:

COVID в цифри: 163 са случаитеВижте актуалните данни за страната

Трети ден двама рибари, изчезнали в язовир „Мандра“ край Бургас са в неизвестност. Вчера следобед лодката и греблата им бяха открити, но от мъжете няма и следа.

Общата сума на банковата провизия на кредитите, които Кирил Петков обяви, е над 300 млн. лв. Това обяви Цанко Арабаджиев, изпълнителен директор и член на УС на Българската банка за развитие.

Директорът на ББР: 300 млн. лв. от кредитите, обявени от Петков, няма да бъдат върнати

Не беше работа на НС да взима това решение за разплащането със строителните фирми, защото това беше работа на предишния министър от редовния кабинет да направи преценка по какъв начин и как да бъдат разплатени старите задължения на пътните фирми. Това заяви пред регионалният министър Иван Шишков.

Министър Шишков: Не беше работа на депутатите да решава за пътните строителиИма некоректни възлагания, но няма некоректни пътни фирми, каза още той

Чужденец потроши предното стъкло на автобус в Пловдив тази сутрин. За хулиганската проява сигнализира читател на TrafficNews, който е бил в района и е видял случващото се. Действието се е развило в Тракия, а нанесените щети са по автобус, движещ се по линия 93.

Пиян чужденец потроши няколко автобуса в Пловдив тази сутринДействието се е развило в Тракия

Летище „Пловдив” дава старт на зимната програма за 2022 година с нови чартърни полети. Туристическият бранш очаква този зимен сезон да се доближи до нивата на една от най-добрите години за туризма в България през 2019 година. Това е и причината за пускането на две нови чартърни програми, заяви председателят на Съвета на директорите Дойчин Ангелов пред TrafficNews.

Летище „Пловдив” стартира зимната програма с нови чартърни полетиТуристите, които ще бъдат привлечени от тези програми са основно за зимните ни курорти

Съдът остави в ареста 31-годишния Александър Пашов, обвинен за убийството на съпругата си Фанка Ангелова в пловдивското село Пъдарско. Днес той се изправи пред магистратите, за да му бъде наложена постоянна мярка за отклонение.

Съдът поряза искането на Александър за "домашен арест", остави го зад решеткитеМъжът от Пъдарско застреля съпругата си Фанка Ангелова с куршум в главата

Българските дипломати започват първата в историята на страната стачка - от петък се прекратяват консулските услуги и заверки и спира работата в Централното управление на Министерството на външните работи (МВнР) в София. Дипломатическите и консулски представителства на България в чужбина имат готовност да се включат също в ефективните стачни действия, ако исканията на протестиращите не бъдат чути от властите.

Българските дипломати започват протестСпират консулските услуги и заверките

„Бюджетът, който внесе служебният кабинет, замразява всички доходи. Замразява плащанията – социални, заплати, майчинство и т.н. При увеличаващите се цени и невъзможността на повечето хора да посрещнат тежките зимни месеци, ние смятаме, че служебният кабинет трябва да внесе изцяло нов бюджет за 2023 г.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание.

БСП ще подкрепи ПП, Нинова настоява за нов бюджет

20-годишен мъж от Бяла Слатина е арестуван в София във връзка с откритите 11 нелегални мигранти вчера в апартамент в "Люлин". Мъжът е отговарял за настаняването и превоза на чужденците. 

Арестуваха 20-годишен трафикант на мигранти в СофияТой е укривал 11 нелегални мигранти в апартамент

Министерски съвет отпуска по 300 лв. за отопление за 50 000 социално-слаби български граждани. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров на брифинг след заседанието на Министерски съвет днес. Решението е прието от служебния кабинет.

50 000 българи ще получат помощ за отоплениеСредствата ще са за осем групи

Агенцията по безопасност на храните в Пловдив глоби обект на веригата супермаркети „Т-Маркет” след сигнал, че в магазин в ЖР „Тракия” се предлагат няколко вида зехтин с изтекъл срок на годност.

Глобиха супермаркет в "Тракия", продавали зехтин с изтекъл срок на годностПо стелажите на магазина били изложени 40 бутилки от различни марки

В Пловдив няма да има ледена пързалка тази година, заяви зам.-кметът Величко Родопски. От градската управа са се свързали с фирмата, която миналата година монтира атракционна, но са й предложили две различни локации.

Без ледена пързалка в Пловдив, фирмата отказала да я монтира на Гребната базаОт градските власти не разрешили тя да бъде позиционирана на същото място на площада

Служители на РУ-Нова Загора и група “Миграция“ работят по случай на установени чужди граждани при проверка на товарен автомобил. Късно през нощта в новозагорското село Караново полицейски екип на РУ-Нова Загора е спрял за проверка товарен автомобил с пловдивска регистрация. В автомобила са установени 42 чужди граждани без документи.

Спипаха 42-ма мигранти в пловдивски товарен камионШофьорът на автомобила е задържан

Общината награди с 10 000лв. Мирослав Гаригов – тазгодишният първенец в конкурса за „Най-добър млад предприемач на Пловдив“. Иноваторът представи проекта си за бордова игра с екологична насоченост „Сливи за смет“. В 14-годишното издание на състезанието за бизнес план награди получиха още четирима създатели на платформи и изобретения.

"Rent a Баба" и "Сливи за смет" - какви идеи стоят зад най-добрите предприемачи на Пловдив за 2022г.Заради инфлацията Общината вдигна стойността на наградите от конкурса, който стимулира креативността на младежи под тепетата

Ботев организира безплатна екскурзия за феновете за предстоящия сблъсък със Славия. Мачът от 1/8-финалите за Купата на България е в събота от 12:00ч. на стадион "Александър Шаламанов" в София.

Ботев организира безплатна екскурзия за мача със СлавияДвубоят за Купата е в събота

Депутатът Климент Шопов от "Възраждане" е получил заплахи за живота си. Заради предупрежденията Шопов ходи с охрана, осигурена му от държавата, макар че той самият предпочитал да не се възползва. Тъй като се води досъдебно производство, по случая не се разкриват повече подробности.

Депутат от "Възраждане" е получил заплахи за живота сиКлимент Шопов вече е с охрана

Върнаха у нас изоставено в Украйна българче на година и половина. Детето e изоставено от биологичните си родители в Украйна веднага след раждането, като същите са представили нотариално заверено съгласие да бъде дадено за осиновяване.

Върнаха у нас изоставено българче в УкрайнаДетето ще бъде настанено в подходяща социална услуга

Пътнически влак се удари в паднала на релсите скала в ПловдивскоЛокомотивът е дерайлирал заедно с първия пътнически вагон, машинистът е пострадал

Пострадалият машинист на влака ударен от скала е в добро сътояниеТой има наранявания, но няма тежки травми

Районна прокуратура–Пловдив се самосезира и разпореди проверка по реда на надзора за законност за опасни къщи в идеалния център на гр. Пловдив.

Прокуратурата проверява опасни къщи в идеалния център на ПловдивМножество сгради, повечето от които паметници на културата, не са поддържани и са опасни

Финансирането на ремонтите в образователните институции ще става по-бързо, реши правителството.

Училищата ще получават по-бързо пари за ремонти

Правната комисия на парламента прие на първо четене Законопроекта за несъстоятелност на физическите лица, внесен от Министерския съвет. В заседанието участваха министърът на правосъдието Крум Зарков, който представи законопроекта, и омбудсманът Диана Ковачева.