Последните данни за разпространението на коронавируса.

 

COVID в цифри: 295 нови случая, в Пловдив -32Вижте актуалните данни за страната

 

Не са произвеждани изстрели от българска страна на 3 октомври по група нелегални мигранти, намиращи се на турска територия. Това показва проверка на МВР по повод репортаж, излъчен днес от британската телевизия "Скай нюз". В него е показан видеоклип, заснет от мигранти, в който се чува изстрел и се твърди, че е пострадал сирийски гражданин.

 

МВР за разследването на "Скай нюз": Не е стреляно от българска страна по нелегални мигрантиОт вътрешното министерство уточняват, че става дума за опит на 65 лица да преминат границата

Иван Гешев: Няма стрелба по сирийски мигрант на границатаГлавният прокурор коментира репортажа на "Скай Нюз"

 

ЕК очаква България да разследва твърденията за стрелба по границата

Украински граждани и хора, свързани с подпомагането на украинските бежанци у нас, протестират пред руската църква "Св. Николай Чудотворец" в София.

 

Протест в София срещу посещението на руски митрополит у нас за НикулденГраждани скандират "Убийци" и "Тук не е Москва" пред руската църква в София

 

Поредно отсрочване на делото срещу известния пловдивски ортопед и бивш председател на ортопедичната комисия д-р Георги Кръстев и соченият за негов съучастник в схема за източването на 130 000 лева от НОИ Стефан Грозев. Причината да не бъде даден ход на днешното съдебно заседание бе отсъствието на една от съдебните заседателки, заради лечение, което провежда извън град Пловдив. 

 

Очаквано: Стефан Грозев все още неоткриваем, делото за източване на НОИ остана за 2023 годинаПо схемата с фалшиви болнични е подсъдим и пловдивският ортопед Георги Кръстев

 

Пореден случай на груба агресия на дете срещу дете. Случаят този път е във врачанското село Бутан. Видеоклип е запечатал сцената, в която момче се нахвърля върху друго момче на стълбище и започва да му нанася силни удари.

 

Пореден случай на агресия от дете на дете: 12-годишен преби свой съученик и го засне на видеоЕдинственото, което битото дете прави, е да предпазва главата си с ръце

Агенцията за закрила на детето се самосезира по случая с побой над дете в село Бутан

 

26-годишен мъж е бил прострелян в главата при масов бой в Кюстендил в понеделник вечерта. Пострадалият е без опасност за живота.

 

Простреляха 26-годишен мъж в главата при масов бой в КюстендилЗадържани са четирима участници в сбиването, единият от който - непълнолетен

 

Община Пловдив обяви новогодишната програма на откритата сцена на площад „Стефан Стамболов“.

 

В Новогодишната нощ на Пловдив: Били Хлапето и Мила Роберт ще пеят на площадаПодгряват бандите "Уикеда" и "Тангра"

 

Двама мъже са в тежко състояние след катастрофа вчера на главен път Пловдив –Хасково. Според получения към 10 ч. сигнал в полицията, след разклон за с. Поповица товарен автомобил „Дачия“ извършил непозволен обратен завой и в лентата за насрещно движение се сблъскал с лек автомобил „Хонда“.

 

Мъже са с опасност за живота след катастрофа край ПловдивВ болница е и млад шофьор с двумесечен стаж зад волана

 

Контрабандни цигари и тютюн са иззети при спецакция на служители от Трето РУ вчера в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Хванаха пет автомобила с контрабандни цигари в ШекераОбщо са конфискувани 1800 къса папироси и 7 килограма тютюн

 

31-годишният Александър Пашов, обвинен за убийството на съпругата си Фанка Ангелова в пловдивското село Пъдарско, няма да обжалва ареста си на по-горна инстанция, научи TrafficNews.

 

Сашо, застрелял жена си в Пъдарско, няма да обжалва ареста си28-годишната Фанка Ангелова, бе открита мъртва в гараж на необитаем двор

 

Лидерът на "ИТН" Слави Трифонов също се включи в атаката на президента Румен Радев срещу Продължаваме промяната. След като вчера държавният глава, заяви, че е бил излъган от лидерите на партията. Днес Трифонов публикува коментар по темата.

 

Слави Трифонов: Кирил Петков е особен вид шарлатанин - докато изрича лъжата, след секунди вече вярва, че това е истинаШоуменът за бившите си коалиционни партньори: Мошеници, измамници, лъжци

 

Ако има шанс за съставяне на правителство в рамките на 48-ия парламент, то той е с втория мандат - на "Продължаваме промяната". Това коментира в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и добави, че парламентарната група е отворена за разговори, но колкото и респектираща да е кандидатурата на проф. Гарбровски за премиер, кабинет с мандат на ГЕРБ няма как да бъде подкрепен от дясната коалиция.

 

Христо Иванов: Единственият шанс за кабинет в това НС е с втория мандат

 

Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Австрия се противопоставя на присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Той направи това изявление по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана. В същото време Нидерландия, която също не пусна България в Шенген заяви, че ще очаква по-добри резултати догодина. Президентът Радев заяви, че очаква догодина България да влезе в Шенген.

 

Австрия официално каза "не" на България и Румъния за ШенгенКанцлерът Карл Нехамер направи изявление на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана

Нидерландският премиер: Догодина България може да напредне към ШенгенОптимист съм, че догодина България ще направи стъпки напред, заяви Марк Рюте

Румен Радев: Имаме всички шансове да се присъединим към Шенген догодинаПрезидента коментира и разследването на "Скай нюз", както и отношенията между него и ПП

Виктор Орбан: Нечестно е, че България още не е в Шенген

 

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо младо момиче.

 

Оставиха в ареста пловдивска джебчийка, издирвана с Европейска заповедТя е с влязла в сила присъда в Германия преди да навърши пълнолетие

 

Бившият национал Александър Василев напусна Локомотив (Пловдив). 27-годишният халф не попада в плановете на треньора Александър Томаш и разтрогна договора си с клуба по взаимно съгласие, съобщиха от клуба.

 

Александър Василев напусна Локо Пловдив по взаимно съгласиеВасилев стана част от „смърфовете" в началото на годината

 

Актрисата Диана Димитрова, която преди седмица сподели във Фейсбук профила си, че е била жертва на насилие от свой колега на снимачната площадка написа, че не желае нито стотинка от въпросния човек. Тя каза, че иска единствено морално възмездие от човека, който се е опитал да я убие. 

 

Диана Димитрова: Не желая и стотинка, искам само възмездие

 

Съдията докладчик по делото за апорта на акциите на Международен панаир в Пловдив в „Пълдин туринвест” Александър Стойчев се направи отвод.  Той бе разпределен от Окръжен съд  да гледа жалбата на Община Пловдив, но различни политически формации и медии,  изразиха мнение, че той е обвързан с Георги Гергов посочвайки предишни дела.

 

Съдията по делото за акциите на Панаира си даде отвод, цитирайки японска притчаОпределят друг докладчик по делото след отказа на Александър Стойчев

 

Едно от лицата на „Има такъв народ” в Пловдив, по време на върха на славата и изборните им резултати, направи политически трансфер. Ивайло Василев от ИТН скочи в БСП, като вече дори притежава членска карта.

 

Човек на Слави в Пловдив осъзна, че сърцето му е отляво и отиде в БСПБившият шеф на РИК 16 Ивайло Василев стана социалист

 

Ботев ще се раздели с треньора Желко Копич след проваления сезон. Тимът отпадна на осминафиналите за Купата и дори още не си осигурил спасението за следващия сезон в елита. 

 

Ботев се раздели с треньора Желко КопичТова е поредно уволнение в клуба след отпадането за Купата

 

Втори ден продължава блокадата на Кючук Париж, а това е само началото заради много ремонти в района. 

 

Ремонтът, който блокира Кючука, а адът тепърва предстоиОт фирмата изпълнител стартираха дейностите, въпреки намеренията на Община Пловдив за отлагането им

Блокадата в Кючука, ден втори: Локациите, които да избягватеПродължават бруталните затръствания в района

 

Очаква се строителството на трите участъка от АМ „Хемус“ до път II-35 Плевен – Ловеч да завърши в периода 2024 – 2025 г. Този срок е вследствие на натрупано забавяне от януари до август 2022 г., поради финансова неяснота в плащането на извършените строителни работи.

Шишков: Строителството на трите участъка от АМ „Хемус" ще завърши до 2025 г.

 

Земетресение с магнитуд 2.6 по Рихтер е регистрирано тази сутрин в района на град Банско, област Благоевград.

Земетресение в Благоевградско

 

Главните прокурори на Румъния и България - Габриела Скутеа и Иван Гешев, проведоха двустранна среща след края на Международната конференция „STOP HATE SPEECH“, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

 

Иван Гешев разговаря с главните прокурори на Румъния и на Словения

Катастрофа е станала на моста на Герджика, научи TrafficNews. Инцидентът се е случил в източното платно на ул. "Победа" от страната за навлизане в Кършияка. 

Катастрофа на моста на Герджика, движението е затрудненоПредницата на автомобил е премазана

 

Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов даде интервю преди първия мач в групите на Шампионската лига за този сезон срещу полския Група Азоти Хемик (Полице).

 

Борислав Крачанов преди старта в Шампионска лига: Искам да видя ниво, което не сме показвалиМаричанки гостуват утре в Полша на Група Азоти Хемик (Полице)