Втори ден продължават бруталните задръствания в Кючук Париж, след като вчера започна най-мащабния ремонт в района. Със затварянето на едва една отсечка на бул. "Александър Стамболийски" край затвора, целият трафик изток-запад се пренасочи по булевард "Никола Вапцаров".

За разлика от вчера днес движението беше малко по-добре, но на трите входа към район Южен задръстванията бяха огромни. Между 17:00ч. и 19:00ч. колони от автомобили се извиха по булевард "Христо Ботев" и Коматевския възел към район Южен. Там тапата започваше още от Денталния факултет.

Не по-леко бе положението на бул. "Македония" на идващите от Бетонния мост. На бул. "Никола Вапцаров" най-осезаемо бе движението от северното платно от плувен комплекс "Нептун" до кръстовището с бул. "Македония". Това са и трите най-натоварени локации в района във вечерния час пик. Регулировчици не бяха поставени днес, но от община Пловдив бяха сменили режимите на светофарите по бул. "Вапцаров", което частично намали времетраенето за чакане.

Следващите месеци обаче ще бъде истинско предизвикателство за жителите на най-големия район в Пловдив. След нова година се очаква да бъде затворена още една отсечка от бул. "Александър Стамболийски", а до лятото целият булевард ще бъде недостъпен за автомобили. Друга улица, която ще бъде затворена по проекта за Южния обходен колектор ще е "Петър Стоев", като единственият преход изток-запад в район Южен ще остане Никола Вапцаров.

Дейностите в района по този проект се очаква да приключат чак след две години.