Затварянето на част от бул. „Александър Стамболийски“ в Кючука вече е факт. Причината за стартирането на ремонта, който ще блокира целия район са строителни дейности по изграждането на Южния обходен колектор. Дейностите вече силно затрудняват цялото движение в квартала, като транспортната блокада тепърва започва.

Въпреки поставените табели за път без изход на отсечката с ул. „Пере Тошев”, голяма част от водачите все още не са запознати с промените в маршрута и продължават напред към ул. „Димитър Талев”, където пътят вече е затворен и правят обратен завой. Работещите в предприятията по булеварда въпреки това са принудени да се движат по този маршрут.

Дейностите във връзка с изграждането на Южния обходен колектор ще продължат две години. Очаква се след Нова година да бъде затворена още една част булеварда, а от лятото се очаква той да е изцяло недостъпен.

Другата важна улица, която ще се затвори в район „Южен” е ул. „Петър Стоев”  по проекта на ВиК, като се очаква тепърва да бъдат затворени още 7 основни артерии в Кючука.

На практика следващата година предвижването от единия до другия край на квартала ще е кошмарно. Движението по бул. „Никола Вапцаров” вече е изключително затруднено, като тапата в час пик е огромна.

Започва се блокадата на Кючука – затварят част от „Ал. Стамболийски”

Кючука 2023-а: Придвижването невъзможноЗатварят 7 основни отсечки в район „Южен”, много от тях ще съвпаднат

Снимки: