Двама мъже са в тежко състояние след катастрофа вчера на главен път Пловдив –Хасково. Според получения към 10 ч. сигнал в полицията, след разклон за с. Поповица товарен автомобил „Дачия“ извършил непозволен обратен завой и в лентата за насрещно движение се сблъскал с лек автомобил „Хонда“.

81-годишният водач на първата кола и негов спътник на 44 години са транспортирани в болница с опасност за живота. Медицинска помощ е оказана на другия шофьор, на 60 години, освободен е за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол. Работата по случая продължават разследващи от РУ-Асеновград. Образувано е досъдебно производство. 

След пътно произшествие, възникнало около три часа по-рано същия ден, в болница е и млад шофьор с двумесечен стаж зад волана. По предварителни данни, край село Войводиново 18-годишно момче предприело изпреварване с лекия си автомобил „Фолксваген“ и  последвал челен удар с лек автомобил „Опел“, управляван от 70-годишен мъж. 

Младежът е оставен под лекарско наблюдение с различни контузии. От екип на спешна помощ на място е прегледан негов спътник на 27 години. Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества на двамата шофьори са отрицателни. Местопроизшествието е запазено от екип на РУ-Труд. В рамките на образувано досъдебно производство се изясняват всички причини и обстоятелства около случая.