Актрисата Диана Димитрова, която преди седмица сподели във Фейсбук профила си, че е била жертва на насилие от свой колега на снимачната площадка написа, че не желае нито стотинка от въпросния човек. Тя каза, че иска единствено морално възмездие от човека, който се е опитал да я убие. 

"Тази седмица, която отмина, беше най-кошмарната в живота ми, защото е еманация на преживяното насилие цял живот. Мой бивш приятел ме попита ''Що все на тебе, бе човек?!", пише Диана в публикация в социалната мрежа.

Тази седмица, която отмина, беше най-кошмарната в живота ми, защото е еманация на преживяното насилие цял живот. Мой бивш приятел ме попита ''Що все на тебе, бе човек?! '' Когато исках да се развивам в рисуването, а той искаше деца и да се оженим, след връзка година и девет месеца, аз не бях готова и избрах да бъда студент. Защото да създадеш дете е най-голямата отговорност!
Мечтата ми беше НХА, и ме приеха. Първа по успех, графика. Той продължи да работи в ДАНС (Държавна агенция „Национална сигурност“). През годините той се ожени и сега има две прекрасни деца. Разбира се, останахме много близки, защото той е истински добър и справедлив човек.
През годините съм говорила във видео интервюта за насилието наложено ми психически по време на обучението ми в НАТФИЗ, където отново ме приеха първа по успех. И това е факт. Човекът, който се подписа на изпитите, после ме смачка, но отидох с адвокат. Преборихме се, заедно.
Тази година разбрах, че липсата на желанието ми да стигнем до съд, е довела, агент ВАСИЛЕВ да пусне пипалата си, като октопод в тази уж, национална академия.
Часове преди да изляза на живо в неделя по BTV в 120мин, говорих с момиче-колега, която каза, да, аз бях при него, заради него, сега напускам България. Нейният татко е бил известен журналист, светла му памет.
Разказа ми, че когато са разбрали кой е баща й, в академията отношението се е променило, но горчилката остава и тя сега напуска страната...
Снощи ''ТЮТЮН'' в ТБА, София за първи път беше гледан от масово толкова млада публика. Децата сега в училище изучават романа на Димитър Димов. Тази вечер играем отново, а представлението е сложно, не е халтура. Колегата ми Калин Врачански, снощи игра с температура, но никой не разбра от публиката. Никой не разбира, какво ни е на нас, защото сме професионалисти и стане ли 19ч., ние излизаме на битка, излизаме на сцената, излизаме наивни, чисти, защото вече не сме НИЕ, и няма място за болести. Ти, артиста, имаш мисия.
Билетите за снощи, днес, четвъртък (Ловеч) са продадени от месеци. Това не е ПР- акция, защото кариерата ми в момента е ТОП и от последната изложба продадох седем картини. Светослав Иванов се пошегува с думите ''ВързАла си годината''
Но аз играя ИРИНА. Другата отговорност.
Бина Харалампиева избра мен. Всички знаете, коя е тя. Тя ми се довери, защото знаеше, че ще се справя. 33 представления!!!
''Що все на мен?!'' днес знам отговора, защото някой трябва да направи първата крачка.
Аз съм популярно лице и нося ОТГОВОРНОСТ. Не желая нито една СТОТИНКА от лицето, което искаше да ме убие преди пет години на терен. Не желая нищо друго, освен МОРАЛНО възмездие.
Бъдете здрави и усмихнати и огромно благодаря на армията от добри хора, които ме подкрепят, защото ме познават.
Този път ще спечелим ВОЙНАТА!
 
На този етап актрисата не е оповестирла името на насилника, но в публичното пространство се коментира, че тя го подложила на сериозен психически тормоз, който е провокирал реакцията му.