Бебе на пет месеца е починало тази сутрин в дома си в разградското село Голям Поровец, съобщиха от Областната дирекция на МВР Разград. Сигналът за случилото се е подаден в Районното управление на полицията в Исперих от 35-годишния баща на пеленачето.

Момиченцето е било хоспитализирано в Инфекциозното отделение на разградската болница за периода от 9 до 13 март, след което е изписано от отделението.

Малката Сезен е била седмо дете в семейството на Метин и Хафизе Хюсеин. Бащата работел в кравеферма в съседното село Лудогорци, където живеели до преди три месеца, разказа кметът на Голям Поровец Терджан Алиев.

Полицията била сезирана за смъртта на детето, защото личният му лекар е починал преди седмици и нямало кой да издаде смъртен акт, каза говорителят на полицията Илияна Георгиева.

Директорът на разградската болница д-р Марин Керчев обясни, че бебето било прието в инфекциозното отделение на лечебното заведение с гастроентерит. Детенцето е лекувано четири дни, и е изписано в добро състояние, без повръщане и разстройство, хранело се нормално. По думите на д-р Керчев бебето е лекувано съвсем правилно, всички направени изследвания били нормални.

Директорът на разградската болница смята, че в случая не може да се говори за лекарска грешка при смъртта на детето. Засега не виждам някакъв проблем от страна на болницата или някаква грешка при лечението, допълни д-р Керчев, цитиран от БТА

Трупът на детето е откаран за аутопсия в МБАЛ-Разград. Уведомени са окръжният и районният прокурор. По случая се води досъдебно производство.

Това е втори подобен слчучай в МБАЛ -Разград. В края на миналата година пред Спуешното отделение почина осемгодишно момче от село Иван Шишманово, след като медиците го пренасочили за лечение във варненска клиника, защото в лечебното заведение нямало детски хирург.

TrafficNews.bg