"Съжалявам, че Хасково и нашата община станаха известни по този начин", това заяви пред Нова телевизия кметът на Хасково Добли Беливанов, за когото всички говорят, след като избухна скандалът, известен като „Кумгейт”.

 Той коментира казуса с шуробаджанащината в кметството, за която сигнализираха депутати от БСП. В разгара на скандала народният представител от ГЕРБ Делян Добрев подаде оставка, след като стана ясно, че неговият кум, първата му братовчедка, зет му работят в Община Хасково. Беливанов коментира подадената и неприета от ГЕРБ оставка на депуата Делян Добрев. "Няма да последвам примера му и няма да подам оставка от партия ГЕРБ (въпреки че подкрепата на партията беше оттеглена от Беливанов - б.р.), защото съм избран от моите съграждани в Хасково, като представител на тази партия.

„Оттеглянето е морален акт, но имам и друго морално задължение. Хората ме срещат и ми казват: няма да подаваш оставка. Ние сме гласували и трябва да поемеш отговорност", заяви кметът на Хасково.

 Той казва, че няма да се отрече и да говори против ГЕРБ, дори съпартийците му да го изключат от редиците на партията. На въпрос какво не успяха да разделят с депутата Делян Добрев Беливанов заяви: "Нямам обяснение". Кметът добави, че „всички поръчки минават по Закона за обществените поръчки и комисия решава коя фирма да извърши определена дейност”. Беливанов отрече неговият приятел и бизнесмен Иван Стаматов да е печелил поръчки заради близките отношения помежду им.

 Двамата заместник кметове на община Хасково са назначени по предложение на Делян Добрев и те са единствените, влезли в администрацията по негова инициатива, каза кметът. "Преди да бъдат назначени съм разговарял с тях. Добри специалисти са и затова бяха на тези постове (преди да подадат оставка - б.р.). Това са хора, които работеха добре и решиха да идат на друго място. При назначенията не съм разпитвал кой на кого е кум, кой сват. Това е част от интимния им живот", обясни Беливанов.