Криминално проявен сирийски гражданин нападна полицейски служител. Това съобщиха от ОДМВР – Варна. На ул. „Радецки“ в града, е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 47-годишен мъж, сирийски гражданин, пребиваващ в Република България, добре известен на органите на реда и осъждан.

При проверката е установено, че същият управлява автомобила след употреба на наркотични вещества. Мъжът е задържан, като при задържането си М. Х. е оказал съпротива, причинил е лека телесна повреда на –полицейски служител, изпълняващ служебните си ангажименти, и е нанесъл материални щети в сградата на I РУ на МВР при ОДМВР – Варна.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. На мъжа са повдигнати обвинения, като с постановление на наблюдаващ прокурор е задържан за срок до 72 часа.

При извършените полицейски проверки е установено, че М. Х. е нарушавал многократно ЗДвП, за което има съставени АУАН. При задържането са му връчени наказателни постановления на обща стойност около 22 000 лв.