С голям концерт в центъра на Пловдив оркестър "Орфей" официално отпразнува 35-та си годишнина. Публиката посрещна с аплодисменти изпълненията на ръководителя на оркестъра Георги Янев и музикантите от формацията.

Участие в концерта взеха и много от звездите на Пайнер - Анелия, Ивелина Колева, Деси Слава, Пепи Христозова, Галена, Галин, Цветелина Янева, Константин и др. Въпреки присъствието на много от популярните имена в поп-фолка, чалга в центъра на Пловдив нямаше. Звучеше само народна музика.

Между отделните музикални блокове оркестър “Орфей” правеше преход в различните фолклорни области на страната. Със свои самостоятелни изпълнения се откроиха и солистките на оркестъра – Пепа Янева, Ани Богданова и Таня Стоева. Николай Славеев също бе сред фолклорните изпълнители, които бяха част от празника, закрит със заря. Пловдивският фотограф Христо Елкин улови атмосферата на концерта, събрал около 15 000 души в центъра на града.

Какво обаче е мнението на пловдивчани? Какви концерти искат да видят те в града и какво мислят за провеждането на чалга концерт на открито под тепетата? Вижте мненията в нашата анкета:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg