Колко повече зимата отминава, толкова по – силен става копнежът по топлите и по – слънчеви дни. И ако не може да променим времето, защо да не се опитаме да внесем пролетта и цветното настроение в дома си. Или поне да започнем да планираме промяна на интериора в тон с наближаващия сезон.

От Countryliving се допитват до няколко интериорни дизайнера, които споделят своите прогнози за бъдещите тенденции в интериорния дизайн.

Ето 3 от тях.

1. Нежни пастелни тонове, по-специално бледо розово, мека мента и светло синьо

Пастелите ще бъдат хит тази година и това не е случайни предвид факта, че придават успокояващо настроение в дома ни, без значение дали да на стените или мебелите. Те са перфектни ако търсите нещо цветно, но не прекалено ярко. Ако ги съчетаете с по – тъмни нюанси (например сиво), те ще изглеждат по – нежни и спокойни.

Използвайте нюанси, които са баланс на топло и хладно – например розово и синьо или жълто и сиво. Всички тези нюанси се комбинират лесно с естествените цветове и материали.

2. Мотиви от пролетни цветове като лалета, нарциси, виолетки, зюмбюли

Те ще присъства на всичко - от тапети до тъкани и са идеални за декориране на интериора у дома. Ако търсите начин да освежите дома и да повишите настроението си, те са идеални. Опитайте с нови завеси или тапет в спалнята. Или нова покривка в кухнята, а защо не и на възглавниците в хола. А най- хубавото е, че те се съчетават лесно с естествените материали.

3. Принтове на животни и цветя



Изображенията на животни и растения се връщат на мода и се появяват навсякъде - по възглавници, платове, тапети и в произведения на изкуството. Вместо реалистични, те са опростени, линейни проекти, на базата на отпечатъци или дърворезби, които черпят вдъхновение от 30-те и 40-те години на миналия век.

Една интересна тенденция за дизайн на пролетния и летния интериор са бледи ивици, карета и флорални мотиви в синьо, червено, тюркоазено.

Този стил е наистина привлекателен, тъй като дава у дома усещане за едно време, за спокойна къща на плажа. Смесвайте модели и шарки и съчетайте мека мебел с мебели от палети или светло дърво.