Първото правило на климатичните промени е, че трябва да чуете Брад Пит да говори за тях. Комикът Джим Джефрис завърши първия епизод от шоуто си The Jim Jefferies Show с изненадващ „синоптик“. Той беше пристигнал специално, за да отговори на съобщението на американския президент Доналд Тръмп, че изтегля САЩ от Парижкото споразумение за климатичните промени и да разкаже за последиците, които очаква за околната среда, съобщават Huffington Post и френският вестник Le Point.

Мистериозният синоптик се оказа Брад Пит, облечен в светлокафяво сако и с вратовръзка със странни мотиви. Той стоеше пред карта на света с преобладаващ червен цвят и каза: „Времето ще се затопли в тази област тук и в тази област тук“.

Джефрис изглеждаше леко стъписан от новината и попита синоптика Пит за бъдещите му прогнози. „Няма никакво бъдеще“, предупреди актьорът.

53-годишният Брад Пит винаги е изразявал недоволството си от политиката на Доналд Тръмп. В интервю от септември миналата година за вестник New York Times той говори срещу 45-я президент на САЩ, преди той да влезе в Белия дом.

„Никога не съм си мислел, че брекзит може да се случи. Същото важи и за Доналд Тръмп. Не мога да си го представя начело на страната. Най-просто казано това, което ни събира, е добро, а това, което ни разделя, е лошо. Тъй като съм от Оклахома, в южната част на Мисури, където мнозинството от избирателите клонят към Тръмп, опитвам да го разбера“, допълни Пит.