Гражданите на Пловдив често се оплакват от задръствания, вследствие на непроходимост на пътищата, която от своя страна се дължи на безкрайни ремонти на основни шосета. Оказва се обаче, че част от шофьорите допринасят със забавяне на ремонтни дейности. Такъв е случая със източното платно на бул. "Шести септември" в участъка след моста на „Адата“.

Репортер на TrafficNews.bg забеляза, че върху прясно положената асфалтова настилка вече са се "заселили" редица леки коли. И докато част от тях са се разположили плътно в дясно, така че да не пречат на преминаващите бусове и камиони, изпълнители на пътната реконструкцията, то са наблюдават и други, които правят втора колона - този път в ляво. Така е постъпил шофьорът на сив спортен автомобил, който с паркинга си върху току ремонтираното трасе (подчертаваме, че то е все още затворено), пречи на товарните автомобили, участващи в ремонта. Фактически автомобилът блокира цялото трасе и достъпът до него е невъзможен.

Как се очаква фирмите изпълнители да си свършат работата, когато не могат да достигнат до обекта си, остава загадка. Съветваме всички желаещи да бъде максимално ускорен и безпроблемен процесът по рехабилитиране на пътната артерия, да не влизат нерегламентирано на нея, за да не блокират работата на полагащите асфалт и да не деформират новоположения.