Лобното място на бизнесмена Данаил Божилов в парк "Лаута" тъне в боклуци. Три седмици, след като тялото на 43- годишният мъж, бе открито сред дърветата, мястото все още е оградено с полицейска лента. Тя е скъсана на няколко места, но продължава да напомня за разигралата се трагедия. 

За съжаление обаче не е само лентата. Найлонова торба с боклуци , която вероятно е служила за кошче на разследващия екип, продължава да виси на едно от дърветата в ограденото пространство. Полянката наоколо е осеяна с празни бутилки от минерална вода, чаши от кафе, пакетчета от чипс и други отпадъци. 

Разкриването на мистериозната смърт на Божилов отне около седмица на пловдивските криминалисти и докато разследването течеше там денонощно имаше полицейски патрул. За съжаление следите от полицейската работа продължават да са видими. 

Смъртта на Данаил Божилов постави пред изпитание пловдивската полиция. Той бе открит с огнестрелна рана в сърцето и първоначално полицията започна да работи по версията за убийство, тъй като липсваше оръжието на престъплението. 

Последват противоречиви улики и доказателства, разпити и експертизи. В последствие версията за убийство отстъпва, а в хода на оперативните и процесуални действия самоубийството се превръща във все по-логична и издържана хипотеза според разследващите органи. Три дни след смъртта на бизнесмена , със закъснение е намерено и предсмъртното писмо, в което той обяснява причините за фаталното си решение. А то е дълг към брат му в размер на 40 000 лева. 

Ден по-късно пистолетът, с който Божилов се е застрелял, е намерен в дома на бившия граничар Симеон Симов, който го е прибрал. 

 Бай Симо укрил оръжието между печката и подовата настилка в дома си.  Експертиза е установила като положителни пробите от ръцете на Даниел Божилов, както и на бившия военен Симеон Стоев, откраднал и укрил оръжието.