Адвокатът на вдовицата Корнелия Петкова- Йордан Йорданов заяви, че ще поискат обещетение от 250 000 на член на семейството, което прави 1 000 000 лева. Той вече е обжалвал присъдата на Окръжен съд - Пловдив, според която Любомир Трайков ще лежи 4 години в затвора. "Присъдата е решение на съда. Но аз няма да позволя децата ми да израснат с мисълта, че баща им е убиец" заяви Петкова във връзка с едно от заключенията на експертизата, според което съпругът й Атанас Ламджиев е отнел предимство при катастрофата на бул. "Руски". 

Адвокатът е категоричен, че след като Трайков е признат за виновен, те вече могат да претендират за обещетение към застрахователната компания, в която е застраховката "Гражданска отговорност" на Трайков. Според него за гражданския иск няма значение дали Ламджиев ще бъде определен като съпричинител в катастрофата. Петкова обаче е категорична, за нея е най- важното да запази името на съпруга си неопетнено. 

"За мен материалните закони не важат. Аз имам друго разбиране за нещата" заяви Корнелия на пресконференция днес. Затова е потърсила услугите на още един адвокат - известният столичен юрист Марин Марковски, който да участва в обжалването на делото пред Апелативен съд. 

Вдовицата заяви, че тя и семейството се издържат от даренията , които са получили на ръка след катастрофата през ноември. На този етап не е използвала парите от дарителската сметка, които са за децата й. Най- голямата получена сума е от пловдивската фирма "Програмиста" на стойност 10 800. Приела е общо 4 000 лева от бизнесмена Трайков, който е платил и погребението на съпруга й. заяви, че пак би приела дарение от него, ако е оформено документално. Според нея обаче двамата се разминават по отношение на истината за това кой е виновен за катастрофата.