Кратерът на булевард "Александър Стамболийски" в Кючук Париж, който за два дни потроши два автомобила и един автобус, вече е обезопасен, предаде репортер на TrafficNewS.bg.

Още утре ВиК ще започне работа на опасното кръстовище, като дупката ще бъде запълнена временно, а след това се очаква и голям ремонт, заяви райкметът Борислав Инчев. Той обясни, че причините за отварянето на дупката са комплексни. От една страна имаме естествени процеси по амортизацията. От друга обаче има пропаднала шахта, както и изпускащ спирачен кран. Дъждовете и водата от крана са подкопали плочата на участъка и се стигнало да голямото пропадане, каза Инчев.  

Около 10 юни се очаква кръстовището на "Александър Стамболийски" със „Стефан Стамболов”  да бъде затворено за голям ремонт. Тогава пътният участък ще бъде разкопан на дълбочина от няколко метра, като ще бъде ремонтирана шахтата, а освен това ще бъдат изградени още няколко, за да се отича водата нормално, обясни Инчев. След това ще бъде поставена изцяло нова пътна настилка на кръстовището.  

Припомняме, че само за няколко дни дупката взе няколко жертви. Преди ден ви сигнализирахме за шофьор на лек автомобил, който също закъса насред кръстовището заради същата дупка. Днес пък автобус от градския транспорт също попадна в ямата.

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg