На извънредна сесия на Общинския съвет в четвъртък  ще се гласува ново споразумение между Министерството на отбраната и Общината за прехвърляне на 86 декара в зоната на Гладно поле.

Корекцията в споразумението касае по-бързото получаване на имота от страна на Министерството на отбраната.

При сегашния договор общината щеше да придобие имота чак когато се извършат строителните работи  в 110 полк. Те предвиждат изграждането на път и КПП на стойност 1 милиона лева от общинския бюджет.

Новата корекция гласи, че министерството прехвърля имота при подписването на договора за строителство. Така още другата седмица имотът в Гладно поле ще бъде прехвърлен на заседание на Министерския съвет.

В плановете на градската управа е бъдещата икономическа зона край Гладно поле да се превърне във втори градски център на Пловдив. Там ще бъдат изградени, както бизнес сгради, така и административни, а регионът може да привлече стотици милиони евро, смята кметът Иван Тотев.

До 2020 година там ще бъдат налети 9 милиона лева по програма „Региони в растеж”. Със сумата ще се започне изграждането на първичната инфраструктура – окабеляване, подземна инфраструктура и други комуникационни структури.

Снимка: Проект на Архитектурно студио Коб Проект за бизнес център на Гладно поле.

TrafficNews.bg