Обвиненият в убийството на родителите си Венцислав Караджов заяви в съда, че в ареста е подлаган на системен психологически тормоз. "След ареста ме държаха в килията напълно изолиран, а след това ми пратиха "агент под прикритие" - затворник с присъда, който ме убеждаваше, че трябва да направя пълни самопризнания, като ми обясняваше какви ужаси ме очакват, ако получа доживотна присъда. След това ми пратиха двама, които воняха ужасно и правеха най- различни гадости в килията. Единият ме заплаши, че ще си разбие главата в стената и да ме обвини, че съм го пребил. Оплаках се на надзирателите, но въпреки това не ги преместиха още две седмици" разказа Караджов пред съдията. 

Той свързва всяко свое появяване в съда с поредното отмъщение в ареста. 

Съдия Печилкова заяви, че Караджов е в добро физическо състояние и по всички негови жалби е взето своевременно отношение и отказа да промени мярката му за неотклонение. 

В съдебна зала Ванцислав Караджов заяви, че ще поиска неговия адвокат да публикува в интернет всички записи от разговорите с родителите му, за да разберат хората на какво е бил подложен. 

Той заяви, че действително отношенията  с родителите му са били влошени заради имотния спор, който имали от години, но той се надявал да получи справедливост по законен път. 

Днес ще бъде направена комплексна съдебно- медицинска експертиза на Караджов. Адвокат Тошкова заяви, че ще обжалва решението на Окръжен съд и на 21 февруари Караджов ще се изправи пред Апелативен.