Окръжният съд под тепетата потвърди мярката на Венцислав Караджов – „задържане по стража” за пореден път. Магистратите решиха, че няма основания да променят предходните решения на съда и оставиха в ареста  експолицая, обвинен в убийството на родителите си.

"Ако ще се раздава правосъдие с методи от ерата на Фред Флинстоун, то аз ще посрещна 60-тия си рожден ден в ареста”, заяви Венцислав Караджов пред магистратите.

За пореден път той и адвокатът му Зоя Тошкова поискаха мярката му за неотклонение да бъде променена. Като доводи те посочиха пристрастното отношение на прокуратурата, липсата на преки и косвени доказателства, които да сочат вината му, както и изключително мудните действия на разследващите.

„От самото начало срещу мен се води оклеветяваща кампания с нечовешки методи. Още при първите заседания прокурор Черешарова ме оклевети, заявявайки, че видеозапис показва, че съм в пикапа, управляван от жена ми, в деня на убийството, а аз съм влязъл в къщата, за да разстрелям родителите си.  Такъв запис няма и никога не е имало”, заяви Караджов. Той попита къде е презумпцията за невинност и защо прокурорът не е наказан за изречените клевети и продължава да взима заплата.

От своя страна прокурорката  изнеси цитати от един от файловете от папка „Гадове”, която се намирала в служебния компютър на Караджов.

В един от гласовите запаси, които той е направил, 4 пъти се чувала фразата на майка му, че е извадил пистолет срещу баща си. В същото време обаче адвокат Тошкова заяви, че в същия запис полицаят 4 пъти репликира майка си, че тя лъже.

За пореден път обвиняемият изтъкна противоречията в разследването относно местопребиваването в къщата на родителите му.

„Аз  да не съм батман, за да се намирам на две места едновременно? Свидетел на обвинението ме е видял да хвърлям нещо от моста на Гребната в 18.00 часа и се предполага, че това е оръжието на престъплението. А според разследващите убийството е извършено  21.00 часа”,каза Караджов.