Пловдивският окръжен съд осъди мъж, който откраднал пари и дебитна карта от туристка в Слънчев бряг. Крадецът влиза зад решетките за 1 година и 2 месеца и ще търпи присъдата си при първоначален общ режим.

Мъжът е бил осъждан и преди, а настоящата присъда идва след споразумение с прокуратурата. То е одобрено от магистратите в края на месец април, след като рецидивистът е признал вината си и е възстановил сумата на жената.

Обвиненията срещу него са за кражба на пари в брой – 200 лева и за използване на чужд платежен инструмент, без знанието на титуляра. Действието се разиграло в края на лятото, през 2022 година в Слънчев бряг. Кражбата е извършена вечерта на 22 септември, като само за няколко часа през нощта и на следващата сутрин, мъжът е изпразнил банковата карта на пострадалата жена. Първо отишъл в Несебър и на няколко пъти изтеглил по 400 лева от различни банкомати. Още същата нощ заминал за Пловдив, където на сутринта успял да направи още няколко транзакции с чуждата дебитна карта. Общата сума на източени пари била 3040 лева.

След като бил арестуван станало ясно, че това не е първо провинение на крадеца. Освен присъдата мъжът трябва да заплати и малко над 130 лева разноски по делото. Направено споразумение не подлежи на обжалване и протест и рецидивистът вече излежава присъдата си в затвора.

Снимката е илюстративна!