Принц Уилям и принцеса Кейт „преминават през ада" след диагностицирането на рака на принцесата на Уелс. Това разкри дизайнерката Амая Ариета, която е близка на кралското семейство. 

По думите й те се опитват да се примирят с това, от което всички се страхуват. 

Ариета е дизайнер на детски дрехи. Тя е изработила голяма част от тоалетите на принцовете Джордж и Луи, както и на сестра им - принцеса Шарлот, пише "Дейли мейл".

42-годишната Кейт разкри в емоционално видео, че се бори с рак само няколко седмици, след като свекър ѝ, крал Чарлз, обяви собствената си диагноза.

Това се случи по-малко от две седмици след Деня на майката, когато снимка на принцесата с трите й деца предизвика широки дискусии в целия свят. Кадърът беше изтеглен от няколко световни медии, които съобщиха, че снимката е била редактирана.

По-късно принцесата на Уелс излезе с изявление, в което потвърди, че е експериментирала с редактирането точно „като много любители фотографи".

Кейт, 41-годишният принц на Уелс и трите им деца пропуснаха службата за Великден в параклиса „Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор.

Във видеото, с което разкри диагнозата миналия месец, Кейт каза:

„Това, разбира се, беше огромен шок и Уилям и аз правим всичко възможно да се справим с това в името на младото ни семейство. Както можете да си представите, това отнема време.

Отне ми време да се възстановя от тежка операция, за да започна лечението си.

Но най-важното е, че ни отне време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по подходящ за тях начин и да ги уверим, че ще се оправя". 

Крал Чарлз, който също беше диагностициран с рак, се завърна към публичните си задължения, но все още не е ясно дали и кога това ще е възможно и за Кейт Мидълтън. 

Кейт Мидълтън е с рак, кралското семейство помоли за разбиране"Ставам все по-силна", заяви принцесата на Уелс

Вълна от съпричастност за принцесата Кейт Мидълтън след диагнозата рак42-годишната Кейт беше в болница в продължение на две седмици в началото на годината

Кралски експерт разкри какъв е ракът на Кейт МидълтънПринцесата на Уелс може да страда от рак на дебелото черво