Световноизвестният проф. Нери Лауфер, един от първите лекари направили ин витро, ще консултира двойки с репродуктивни проблеми в  клиника Ню Лайф  в Пловдив. Дните на отворени врати в клиниката ще бъдат 15 и 16 октомври, когато израелският професор ще бъде в града. 

На 15 октомври пациентите могат да получат информация как да подобрят шансовете си за забременяване при  ин витро с Мъжки фактор. Консултациите ще бъдат давани от д-р Анат Сафран (международен консултант по ембриология), д-р. Дасислава Гаджева (уролог с опит в лечение на мъжкия инфертилитет) и доц. д-р. Румен Димитров (главен ембриолог на клиника Ню Лайф).

На следващия ден темата на прегледите е Донорска програма за яйцеклетки.  Консултациите са предназначени за двойки, интересуващи се от процедура с донорски яйцеклетки, като те ще получат пълна информация за програмата от проф. Нери Лауфер,  д-р Добринка Петрова и доц. д-р. Румен Димитров.

Програмата дава възможност да се избере донор, като родителите предваритено получават пълна информация за самия донор, както и медицинската история на семейството му. 

Всички желаещи двойки могат да заявят присъствие на тел. 032 /693 693 или безплатен телефон 0800 13 006, където ще получат допълнителна информация за събитието. Могат да се запишат и с лично съобщение към Facebook страница на клиниката.